// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martin Walldén Jespersen: I forreste række
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Martin Walldén Jespersen: I forreste række

Skrevet af den 6. november 2012 – 09:10Ingen kommentarer

De første knap 100 sider sidder man som læser presset helt tilbage i stolen, mens Martin og hans pilotkolleger flyver missioner med høj fart ind over Libyen og smider et hav af avancerede bomber i hovedet på Gadaffis soldater. Det går der ud af med fuld hammer, og det er uhyre spændende at læse om og at være med på sidelinjen.

Men i længden bliver det trivielt grænsende til kedeligt. Endnu en mission, og en til, og en til, og en til…

Bogen er spændende, og vi er vitterligt med helt fremme i forreste række, da Martin Walldén Jespersen fløj den allerførste mission med danske F-16 kampfly fra Sigonella basen på Sicilien og indover Libyen – og smed de første bomber. Men fortællingen kunne sagtens have været skåret ned til 150 mere kompakte sider. Der går simpelthen for meget dagbog i den til sidst.

Når det er sagt, så er ”I forreste række” en rigtig drengerøvsbog, men alligevel med en seriøs tilgang til emnet og sat i et større politisk perspektiv. Her får vi blik for hvor professionelt vores soldater arbejder. Bogen er den oplagte julegaveidé til manden der har alt, til svigerfar eller til teenagenevøen, som stadig kan nå selv at blive jagerpilot.

Martin Walldén Jespersen: I forreste række. Lindhardt og Ringhof.222 sider. Udkommer i dag.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.