// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Carin Gerhardsen: Pandekagehuset
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Carin Gerhardsen: Pandekagehuset

Skrevet af den 24. maj 2009 – 20:35Ingen kommentarer

“Pandekagehuset” handler ikke om Hans & Grethe, men foregår i Sverige, hvor der i løbet af historien bliver myrdet op til flere 44 årige mænd og kvinder. Bogen er af forlaget solgt som en “spændende psykologisk puslespilskrimi” og er første bind i Hammarbytriologien. Jeg synes dog ikke at bogen var helt så spændende, som mange af de andre krimier, der er udkommet her i foråret. Der var desværre en tendens til lidt for kedelige og irrelevante dialoger og beskrivelser af for eksempel menuen til politiets julefrokost.

Mordene er meget bestialske og de er ganske detaljeret beskrevet og jeg kunne ikke undlade at mærke et gys over det brutale. Og det er nok styrken i bogen. Man aner, at der virkelig må være had bag mordene. Og hvem kan mon føle så dybt et had, at tortur og mord må til? Svaret må findes tilbage i barndommen, hvor mobning var dagens kost i børnehaven.

Det er kriminalkommissær Sjöberg fra Hammarby Politi, der leder efterforskningen. Han er selv far til fem og vi møder ham således i familiens skød, hvor hans ægtefælle Åsa må være særdeles tålmodig, når Sjöberg arbejder i døgndrift. Til sidst i bogen kommer der endelig skred i efterforskningen, og politiet kæmper med tiden inden det næste mord begås. Her kommer der omsider tempo på fortællingen.

Hvis du læser mange krimier, er denne formentlig også noget for dig. Men hvis du læser en enkelt i ny og næ eller er nybegynder i krimiens verden vil jeg i stedet opfordre dig til at læse en af de andre nye krimier, der er anmeldt her på bogblogger.dk, for eksempel Kunsten at dø , Hævn, eller Sort Cirkel.

Carin Gerdhardsen er svensk forfatter, født i 1962 og bor i Stockholm med sin familie.

Carin Gerhardsen, Pandekagehuset, Peoples´sPress, Oversat fra svensk af Agnete Stjernfelt, 320 sider, Marts 2009.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.