// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Grue: Kunsten at dø
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Anna Grue: Kunsten at dø

Skrevet af den 15. maj 2009 – 20:10Én kommentar

Jeg er formentlig ikke den eneste, der spændt har ventet på Anna Grues tredje bind i serien om den skaldede detektiv Dan Sommerdahl.

Og “Kunsten at dø” er absolut en krimiroman, som har været værd at vente på. Dan Sommerdahl selv dukker dog først op et godt stykke inden i bogen. I stedet lægges der ud med et særdeles langt forspil. Men det virker, man bliver tændt på historien.

Det hele starter med at billedhuggeren Kamille Schwerins mor findes myrdet omgivet af et helt års produktion af smadret kunst i datterens atelier. Året senere skal Dan Sommerdahl deltage i et realityshow på en lille isoleret ø, og da det viser sig, at Kamille Schwerin også skal deltage beder kriminalkommissær Flemming Torp Dan Sommerdahl om at holde ekstra øje med hende. Han har hende nemlig mistænkt for selv at stå bag de mordforsøg og mordtrusler som hun har været udsat for siden moderens død.

Som i realityshowet Big Brother flytter et kuld mennesker, herunder Dan Sommerdahl, sammen mens de overvåges af kameraer. I dette realitishow er planen, at seerne skal stemme en deltager ud, som så skal “myrdes” af en af de andre deltagere. Dan Sommerdahl er netop valgt som deltager, da han skal agere detektiv. Og snart efter at showet er skudt i gang finder det første mord sted. Men hvad er virkelighed og hvad er reality? Og hvem er morder?

Anna Grue bruger meget spalteplads på at lade læseren komme tæt på personerne, (hvilket er helt i orden med mig) og jeg kunne ikke lade være med at spekulere på om den unge politiker Kristian Ludvigsen mon var modelleret over den virkelige Peter Christensen fra Venstre? Det er altid spændende læsning, når man begynder at reflektere over, om der gemmer sig rigtige mennesker bag personerne.

På allerbedste krimivis har man som læser en hel håndfuld mistænkte alle med mulige motiver. Først til sidst afsløres det på dramatisk vis, hvem der er morder og hvorfor. “Kunsten at dø” er velskevet underholdning, når det er bedst.

De to foregående bind i krimiserien hedder Dybt at falde og Judaskysset og jeg vil anbefale at du læser dem før du springer ombord i “Kunsten at dø”, da du via de to første bøger kommer til at kende Dan Sommerdahl, hans familie og kriminalkommissær Flemming Torp, og derved vil få mest ud af tredje bind. Du kan læse mere om Anna Grue og hendes bøger på hendes hjemmeside.

Anna Grue, Kunsten at dø, Politikens Forlag, Maj 2009, 272 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.