// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Erin Hunter: Krigerkattene del 3-5
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Erin Hunter: Krigerkattene del 3-5

Skrevet af den 7. september 2012 – 07:02Ingen kommentarer

Første serie om krigerkattene nærmer sig sin afslutning og vi er kommet langt siden første bog.

Kælekatten Røde er ikke tilfreds med at være inden for menneskets beskyttede område. Han vil ud og opleve verden, og det kommer han i den grad også til, da han stikker sin snude lidt for langt uden for sine tobens domæne og går ind i skoven. I skoven hersker vildkattene, der straks kaster sig over den røde killing. Men kælekatten slår fra sig, vinder en plads blandt de vilde katte og får navnet Ildpote. Selvom han er en del af klanen, er det ikke alle, der byder ham velkommen. Den brutale kat Tigerklo er ikke tilfreds med at være næstkommanderende, han vil herske over klanen og udrydder alle, der står i vejen.

Bog for bog vokser Ildpote, bliver til kriger og får navnet Ildhjerte og sammen med hans bedste ven Gråstribe møder han utallige farer fra dyr, mennesker og andre katteklaner. Men værst af alt opdager de langsomt, hvor dybt Tigerklos ondskab strækker sig og at ingen tror dem. Først da alting næsten er for sent, får de smidt ham ud af klanen. Klanen som nu er svækket og anført af en forvirret leder. Ildhjerte mærker ansvaret tynge ham mod Jorden, men også kærligheden til den stridbare kat Sandstorm. Nu må vi bare vente på den sidste bog, hvor vi forhåbentlig får afsløret udfaldet af det endelige møde mellem Tigerklo og Ildhjerte.

Talende og tænkende dyr har formentligt altid været en del af menneskets historier – dyr, som med tiden er blevet mere nuttede end dyriske. Men krigerkattene er af en anden støbning. Her slår dyrene hinanden ihjel i stor stil, så de fremstår lige så barske som virkelige mennesker. Krigerkattene er nået til bind 5 ud af 6 bind. Spændingen holder fra start til slut, og serien bliver egentligt bare bedre bog for bog.

Krigerkattene har da også gået deres sejrsgang i udlandet og her stopper de ikke efter første serie. Der kommer en række bøger mere bagefter og bøgerne er også lavet som mangaer. Man bliver imponeret over forfatteren Erin Hunters tempo – lige indtil man finder ud af, at det er et dæknavn. Bøgerne skrives af en række forfattere i tæt samarbejde med en redaktør, der sørger for, at man som læser ikke bider mærke i, at det ikke er den samme, der skriver alle bøgerne.

Hvis du ikke allerede har fået krigerkattene i blodet, så er det bare om at komme i gang og nu du er ved det, så send en mail til forlaget og bed dem udgive de næste serier også! Læs også bogbloggers anmeldelse af den første bog i serien og den anden bog i serien.

Erin Hunter, Krigerkattene del 3-5, ca. 270 sider pr bog, 2011/2012, Forlaget Sohn

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.