// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Erin Hunter: Krigerkattene 1 – ud i vildnisset
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Erin Hunter: Krigerkattene 1 – ud i vildnisset

Skrevet af den 6. november 2011 – 17:04Ingen kommentarer

Krigerkattene er en herlig bogserie, der omplanter traditonel drengebog til kattenes verden.

Historien om huskatten Røde der stikker af for at blive en vildkat kunne til forveksling minde om en historie, hvor den hvide dreng stikker af for at leve sammen med indianere og historien virker, for kattenes verden er godt beskrevet. Især kan man mærke, at forfatteren Erin Hunter har sat sig godt ind i, hvordan katte jager og hvordan deres sanser virker.

Der er tale om katte med menneskelig intelligens, med dyriske instinkter og ædelt sindelag. På mange måder magen til den måde den vestlige verden længe har opfattet oprindelige befolkninger på. Kattene opfører sig som ædle vilde indianere, men det er helt ok, for den unge kat Ildpotes rejse fra de tobenedes verden, til accept i Tordenklanen og kamp mod Skyggeklanen indeholder alle elementer, der skal til for at skabe en fed historie – venskab, action og forræderi.

Det traditionelle oversigtskort i starten af bogen er med til at sætte det hele i relief – kortet viser tydeligt, at denne historie kunne foregå i din baghave – uden at du ville lægge mærke til den blodige kamp mellem kattene.

Erin Hunter, Krigerkattene 1 – ud i vildnisset, Forlaget Sohn, 2011, 237 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.