// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jamie Oliver: Alle kan lære at lave mad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Jamie Oliver: Alle kan lære at lave mad

Skrevet af den 8. april 2009 – 08:11Én kommentar

I dag udkommer Jamie Olivers nye bog: ”Alle kan lære at lave god mad”.

Jamie Oliver har en mision – han har startet en madbevægelse, som går ud på at alle kan lære nogle opskrifter på god og ærlig mad og lære de opskrifter videre. Han godtager ikke undskyldninger fra folk, der siger at de ikke kan lave mad. I bogens indledning beskriver han principperne i sin lær og lær fra dig-bevægelse.

Alle opskrifterne er prøvet af på madlavningshold og ved madarrangementer, hvor eleverne forpligtede sig på at lære opskrifterne videre. I bogen indgår der også portrætter af nogle af Jamie Olivers elever – landmænd, husmødre, minearbejdere og andre helt almindelige englændere, der kort beskriver hvordan de har lært at lave god mad.

Opskrifterne består af mange klassikere med et lille tvist, der er opskrifter på mad fra mange steder i verden, traditionelle engelske retter, sundt og sødt.

Første kapitel indeholder middagsretter der kan laves på 20 minutter – også af nybegyndere. Han skriver, at man skal kunne multitaske, have alle tingene klar på forhånd og vupti har man mad til hele familien fx kyllinge-fajitas eller asiatisk nudelsupper på kun 19 minutter.
Det lyder som en udfordring!

Opskrifterne er til at gå til, mange af dem med overskuelige trin-for-trin billeder og alle er beskrevet godt, med oversigt over ingredienser – sådan forbereder du – sådan tilbereder du og sådan serverer du… Mange af retterne har også ideer til ”den nemme løsning”, hvis man ikke har mulighed for at lave det hele fra bunden.

Mange englændere er vilde med curry-retter og de får et kapitel for sig selv. Disse opskrifter er lavet med en færdig karrypasta, men du får også 5 opskrifter på hjemmelavede karrypastaer med alverdens krydderier, der skal ristes stødes og blendes.

Det er karakteristisk for bogen, at der er mulighed for at fordybe sig og eksperimentere eller for at smække et hurtigt måltid sammen på en hel almindelig hverdag.

Bogen er inspirerende og har et lækkert layout og som han selv skriver er bogen skrevet til både nybegyndere, den habile kok og til den som skal slæbes ud i køkkenet af 10 vilde heste.

Jamie Oliver er født i 1975, uddannet kok og forfatter til 9 kogebøger. Han har siden 1998 løbende kunnet opleves på tv i sine egne madprogrammer. Han er kendt for sin indsats for bedre mad i de engelske skoler og for restaurantkæden Fifteen, hvor han lærer unge at lave mad. Du kan læse mere på www.jamieoliver.com.

Jamie Oliver, Alle kan lære at lave mad, Lindhart og Ringhof, april 2009, 360 sider

Én kommentar »

  • Tøger Torkel siger:

    I og for sig et fornuftigt projekt, og køber den nok også, men jeg har bare et og andet imod manden. Hvorfor skal det være så stort?! Hvornår er nok nok kunne man spørge? Egen madserie, kogebøger, gryder, tvprogram, månedsmagasin…

    (han laver dog rigtig god og lækker mad!)

    Vh Tøger

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.