// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kenneth Bøgh Andersen: Antboy 6 – Helte og skurke
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Kenneth Bøgh Andersen: Antboy 6 – Helte og skurke

Skrevet af den 18. maj 2012 – 06:25Ingen kommentarer

To knægte opdager noget forfærdeligt! Der ligger en kapsel på en togskinne og alle ved jo, at en lille blikkapsel med lethed kan afspore et 16 ton tog. Heldigvis har den ene dreng klædt sig ud som Antboy og kaster sig med dødsforagt ud for at fjerne kapslen. Men så sker ulykken, han vrider om og kan ikke komme væk fra toget, der hastigt nærmer sig. Heldigvis er den ægte Antboy på pletten og med overmenneskelige kræfter får han kastet drengen væk – blot for at opdage, at han selv sidder fast. Toget er nu ganske tæt på og Antboy ser døden i øjnene. I yderste sekund bliver han grebet af en kappeklædt skikkelse.

Heros er en ny helt i den lille by, en helt der er yderst opsat på at gøre Antboy arbejdsløs. Men hvem gemmer sig bag den røde maske og er han i virkeligheden en helt eller noget helt andet? Som om der ikke var nok problemer i form af Heros, så går det endnu værre når Antboy tager dragten af. For i sin hemmelige identitet, som den fedladne Pelle, kommer han i dybe pigeproblemer. Han har en kæreste, men en anden pige giver ham kærestebreve til Antboy – hvem skal han vælge? Det går dog først rigtig galt, da to bøller overfalder Pelles værste klassekammerat og siger at Pelle fik dem til at gøre det. Pelle ender i så mange problemer, at kun en ægte superhelt kan løse dem.

Danmark har haft en række superhelte og de fleste er gået i glemmebogen. Men hverken DukseDrengen eller de andre jeg har glemt, har haft så stor succes som Antboy. Antboys succes er ikke kommet ud af ingenting. Den suveræne forfatter Kenneth Bøgh Andersen, har taget en række fede ting fra Spiderman og omplantet dem til danske forhold.

Selvom Antboy ikke er en bleg Spidermankopi, så minder de to historier lidt om hinanden. Antboy fik sine kræfter da Pelle blev bidt af en tissemyre, ligesom Spiderman blev bidt af en edderkop. Og Antboy har lige så mange forviklinger i civil, som når han er helt, hvilket var en af de ting der gjorde Spiderman til en stor succes allerede i 60’erne.

En fast bestandel af superhelteverdenen er selvfølgelig tegninger – tekst alene ikke er nok til at gøre superhelte levende og her leverer Erik Petri varen. Hans tegninger passer perfekt til teksten, for de skifter fint mellem det sjove og det totalt superhelteagitge, hvilket tydeligt ses når den muskelpumpede Heros kæmper mod den laskede Antboy.

På Facebook er der mange billeder af børn i Antboykostumer – så noget tyder på, at Antboy er langt fra glemmebogen.

Kenneth Bøgh Andersen, Antboy 6 – Helte og skurke, 250 sider, 2012, Høst & Søn.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.