// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Mølbak: Mor på høje hæle
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Chick lit

Mette Mølbak: Mor på høje hæle

Skrevet af den 9. marts 2009 – 12:032 kommentarer

“Mor på høje hæle” er – ifølge forlaget – en guide til hvordan man tackler de udfordringer, der følger med graviditet og moderskab. På forfatterens hjemmeside fremgår det, at bogen er tiltænkt “kvinder, der gerne vil holde fast i sig selv, når de gennemgår den største transformation i deres voksne liv – nemlig at blive mødre. Dem, der stadig gerne vil hive de høje hæle frem fra skabet og tage en pæn kjole på.”

Titlen på bogen leder tankerne hen på endnu en chiklit om en shoppegal pige i New York. Og det er måske ikke helt ved siden af. Forfatteren er beviseligt glad for mode, tøj og solbriller. Denne shopaholic bor blot i København og er samtidig blevet mor. Og findes i virkeligheden.

Bogen er fyldt med anekdoter og gode råd. Blandt andet hvordan det er helt ok at smide barselsgæster ud eller lade dem hjælpe til med det praktiske i hjemmet. Og det er råd jeg kun kan være enig i.

Problemet med gode råd er dog bare, at det sjældent er sådan at gode råd er gode for alle og enhver. Med mindre man har samme livsstil og holdninger, som den der giver de gode råd.

Jeg blev da også provokeret af et par af de gode råd samt kommentarer om hvordan man bør være, som smart og moderne mor. Et af dem ramte et ømt punkt med hvor småfolket bør sove, når amningen ebber ud. Hvor Mette Molbaks holdning er, at småfolk og voksne sover bedre i hver deres værelse. Det er også okay, men lige præcist søvn er nok et af de mest omdiskuterede emner og det er i den grad individuelt, hvad man som forældre vælger (eller hvad den lille vælger for forældrene). Derfor kan det være en anelse anstrengende at læse, at det man har valgt at gøre ikke er korrekt. Godt nok bliver det nævnt, at “Det er jer, der bedst kan afgøre det” – men som med mange af rådene skinner forfatterens holdninger igennem.

Og så var der lige den kommentar om, at man skal beholde sit lange hår, selvom babyer elsker at hive i håret, for kvinder med kort hår er partout grå mus! På vegne af kvinder med smarte korte frisører blev jeg en anelse indigneret. Det er nok en kommentar med et glimt i øjet, men på tryk kan det glimt være svært at se.

Kan man se bort fra de gode råd, man ikke mener at kunne bruge, giver bogen alligevel rig mulighed for at man kan more sig over de sjove og søde historier fra forfatterens liv. Derudover er bogen krydret med gode citater fra mødre omkring de 30 år. Citater der indeholder både pinlige og ærlige erindringer.

Selvom forfatteren indvier os i sine tanker og følelser i forbindelse med graviditet, fødsel og den efterfølgende nye rolle som mor, må bogen ikke forveksles med “Hvor lagde jeg babyen?”,som også udkom i februar, og som tidligere er anmeldt her på bogblogger. Hvor den sidstnævnte bog er en dyb, og ærlig dagbogsfortælling, er “Mor på høje hæle” en temainddelt guide til livet som smart storbymor – ifølge forfatteren Mette Mølbak. Det er meget forskellige bøger. Men begge er værd at læse. “Mor på høje hæle” dog mest hvis du enten vil bekræftes i, at du lever det helt rigtige liv på caférne i storbyen – eller vil provokeres lidt i dit liv med flade sko og kort hår.

Mette Mølbak er født i 1978, uddannet journalist, og har tidligere arbejdet på Politiken. Hun er nu ansat på det danske Cosmopolitan, ligesom forfatteren bag “Hvor lagde jeg babyen?”. Du kan læse mere om Mette Mølbak på hendes hjemmeside.

TILFØJELSE
Jeg er efterfølgende blevet kontaktet af Mette Molbak, som har et par kommentarer til anmeldelsen. Mette Molbak udtaler: ”Jeg mener ikke at kvinder med kort hår er grå mus. Og det er heller ikke det, der står i bogen. Men jeg mener, at hvis man har langt hår, og er glad for det, så lad være med at klippe det af praktiske grunde, fordi det er lettere at styre, når man er blevet mor.” Derudover er det væsentligt for hende at slå fast, at hun selv går op imod dem, der gerne vil diktere tingene. Og at hun heller ikke selv med sin bog ønsker at diktere, hvad man bør gøre.

Mette Mølbak, Mor på høje hæle, Politikens Forlag, Februar 2009, 226 sider.

2 kommentarer »

 • Tak for din anmeldelse! Den var så god, at jeg nu slet ikke behøver at læse bogen. 😉

  Jeg vil nu også fastholde mit projekt kort hår, fordi mit lange hår er SÅ slidt og kedeligt oven på graviditet og barsel!

 • Jane Andersen siger:

  Tak for kommentaren!

  Hvis du plejer at blive underholdt af at læse bøger om singler, kærester, graviditet, moderskab og den slags sjove, humoristiske og underholdende bøger (som jeg personligt selv er ret begejstret for) synes jeg måske, at du skal give “Mor på høje hæle” chancen. Den er underholdende, og værd at læse – men da den også er skrevet som en guide er der ting som man ikke nødvendigvis er enige i.

  Hvis du springer om bord i bogen vil jeg meget gerne høre din mening. Hvem ved, måske du synes noget andet end mig?

  Med venlig hilsen

  Jane Andersen

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.