// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Fabio Geda: I havet er der krokodiller
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historie, Roman

Fabio Geda: I havet er der krokodiller

Skrevet af den 26. september 2011 – 20:34Ingen kommentarer

I havet er der krokodiller er nok en af efterårets vigtigste bøger. Det er en ualmindelig rørende fortælling, som er bygget over en sand historie om den afghanske dreng Enaiatollah. I slutningen af 90´erne sender Enaiatollahs mor sin dengang 10-årige søn til Pakistan for at redde ham fra de lokale talebanere i Afghanistan. På det tidspunkt har han allerede mistet sin far og set sin lærer blive skudt for øjnene af børnene i skolegården.

Selv den mest flygtningefjendtlige politiker vil blive rørt af Enaiatollahs fortælling. I havet er der krokodiller er en usentimental fortælling fortalt af en moden 21-årig stemme i et farverigt og levende sprog. Det er en fornøjelse at møde et menneske der trods tæsk, sult og fattigdom besidder en ejendommelig evne til at fokusere på det der lykkedes og være taknemmelig over det lidt der alligevel er. Det sætter vores egen hverdag i perspektiv.

Rejsen begynder i en lille landsby i Afghanistan og slutter efter 170 sider i Italien. Sørg for at have tid nok til rådighed, når du går i gang med bogen – du slipper ikke Enaiatollah førend du ved at han er vel fremme i Italien.

Vi er med i perioden i Iran, hvor han opholder sig illegalt, mens han arbejder i byggebranchen og bor tæt sammen med andre uden adgang til vand eller varme. Vi er med på den lange, kolde og farlige fodrejse i bjergene på grænsen til Tyrkiet. Vi er også med i gummibåden mellem Tyrkiet og Grækenland, hvor drengene mister en medrejsende i havet. Vi er heldigvis også kortvarigt med, da han flytter ind hos en kvindelig socialarbejders hjem i Italien.

Antallet af uledsagede flygtningebørn er i Danmark steget de seneste år. De fleste af disse flygtningebørn er netop drenge fra Afghanistan.

Fabio Geda, I havet er der krokodiller, People´sPress, September 2011, 170 sider, Oversat fra italiensk af Cecilia Jakobsen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.