// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malene Dietz: Duften af kaffe
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Dansk roman

Malene Dietz: Duften af kaffe

Skrevet af den 19. februar 2009 – 11:43Én kommentar

Danmark har fået sin egen Sophie Kinsella. Og jeg kan godt lide Sophie Kinsella – det er hende med Shopaholic-bøgerne. Og jeg kan rigtig godt lide Malene Dietz´ debutroman Duften af kaffe.

Maja, 29 år, på vej til at blive gift, vågner en morgen i en fremmed mands seng og har ingen erindring om hvordan hun er havnet der. På bedste krimivis stikker hun af, og bruger efterfølgende sin tid på at finde ud af hvordan hun havnede i den fremmede mands lejlighed. Undervejs går der kludder i forholdet til kæresten og hun trøsteshopper solbriller og tasker. Sammen med bedsteveninden bliver der drukket masser af vin og kaffe og lagt masser af planer for hvordan de dels skal redde Majas kommende ægteskab og dels skal finde frem til den fremmede mand.

Bogen er så morsom, at jeg flere gange måtte tage mig selv i at grine højlydt. Historien er virkelig opfindsom og underholdende. Man bliver overrasket gang på gang. Jeg har efterhånden læst en hel del af dens slags bøger med New York eller London som kulisse. Den her foregår dog i København, og det er faktisk bare endnu bedre. Duften af kaffe er bestemt en af de bedste indenfor sin genre. En chick-lit, når det er bedst.

Hvis du ikke allerede har luret det, kan jeg afsløre, at det bestemt er en hyggebog, der er værd at læse. Nyd den med en kop kaffe. Bogen udkommer i dag på Politikens Forlag.

Malene Dietz (1971) er journalist, foredragsholder og laver blandt andet filmproduktioner til internettet. Hun har skrevet flere fagbøger. Duften af kaffe er hendes debutroman.

Malene Dietz, Duften af kaffe, Politikens Forlag, Februar 2009, 220 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.