// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Jonas Parello-Plesner: Kampen om Taiwan
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » International Politik

Jonas Parello-Plesner: Kampen om Taiwan

Skrevet af den 13. februar 2024 – 03:23Ingen kommentarer

Dette er ikke den objektive og neutrale l√¶rebog, som giver dig begge sider af striden om Taiwan. Kinas og Taiwan/USA’s udl√¶gning af sagen.
Nej, Jonas Parello-Plesner l√¶gger ikke skjul p√•, at han holder med Taiwan og med “Kampen om Raiwan” giver stemme til nogle af de taiwanere, som forbereder sig p√• den kinesiske invasion.

Bogen er resultatet af flere rejser til Taiwan, hvor Parello-Plesner har talt med militærfolk, politikere, it-milliardærer og mange andre. I velskrevne og præcise forholdsvise korte kapitler kommer vi rundt om en lang række aspekter af den ulmende konflikt og bliver klogere på Taiwan og dets befolkning. Hvad der driver dem, og hvad de tænker om den konstant latente trussel om en kinesisk invasion.

Medmindre man er p√• R√łde Kinas side, s√• giver “Kampen om Taiwan” et glimrende indblik i den alvorlige trussel fra diktaturstaten Kina, som det demokratiske Taiwan er udsat for. I de intimiderende b√łllemetoder, som Kina ikke er bange for at bruge. Og i hvordan Taiwan ikke har de samme muligheder som Ukraine, n√•r det kommer til at modtage v√•benhj√¶lp ude fra. Ganske enkelt fordi Taiwan er en √ł. Kampvogne og ammunition kan s√•ledes ikke rulles ind p√• togvogne, s√•dan som det er tilf√¶ldet i Ukraine.

Taiwan kan meget vel blive den n√¶ste store slagmark. Denne gang mellem Verdens to stormagter Kina og USA. En konflikt eller krig, som vil f√• langt st√łrre negativ betydning for verdens√łkonomien og verdenshandlen end krigen i Ukraine. Derfor er “Kampen om Taiwan” oplagt lekture for den, der gerne vil v√¶re kl√¶dt p√• – og har valgt side – inden det g√•r l√łs.

Forh√•bentlig g√•r det aldrig for alvor l√łs i Taiwan-str√¶det. Ved at l√¶se bogen her, s√• ved man i hvert fald hvorfor det for alt i verden skal undg√•s.

Jonas Parello-Plesner: Kampen om Taiwan. Gyldendal, 2023. 176 sider.

Der er lukket for kommentarer.