// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Linda Skaaret: Rende og hønse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Linda Skaaret: Rende og hønse

Skrevet af den 25. september 2023 – 05:13Ingen kommentarer

Velkommen tilbage til halvfemserne og et gensyn med Hubba Bubba tyggegummi, cykellåse med ind-ud-spring-over, girokort mv.

Maja har fået arbejde i grillbaren på en campingplads i Vestjylland. Ikke en hvilken som helst campingplads, men den campingplads hun besøgte med sin gymnasieklasse, den sommer hun blev gravid.

Majas datter Sille er flyttet på et værelse i København og lever sit eget liv. Sille er optaget af miljøet, af drivhusgasser og er pessimistisk i forhold til jordens fremtid. Hun orker ikke, når hendes mor ringer. Maja slår op i en telefonbog og finder ud af at faren til Sille stadig bor i byen. Hun tager ud til det hus han bor i sammen med sin kone og fra haven lurer hun ind gennem vinduerne. Med andre ord begynder Maja at stalke Silles far og dennes kone og datter. Det er temmelig foruroligende og griber om sig.

Imens passer Maja jobbet på campingpladsen, hvor hun lidt efter lidt bliver fortrolig med sine kolleger og finder ud af, at hun ikke er den eneste, hvis liv er noget bøvlet.

Rende og hønse er et portræt af en kvinde, hendes rodløshed og ensomhed, men det er også et gensyn med en tid der var og jeg nød læsningen.

Romanen fik mig til at tænke på Camilla Hjørnholm Olsens bog Miss København, som også tager læseren med til 1990’erne og periodens tidsmarkører som: mønttelefoner, Piz Buin solcreme, Pisang Ambon, body stockings og CK One perfume.

Linda Skaaret (f. 1974) debuterede i 2021 med romanen Fugl og fisk, en roman om at tage afsked med en dement døende far, om at vende hjem til en plads i en søskendeflok, hvor man ikke længere vil spille den rolle man tildeles og om tilbageblik på en opvækst og et fatalt svigt.

Rende og hønse og debuten Fugl og fisk er begge gode romaner, som anbefales til dig, der læser om livet, når det ikke går snorlige og når relationen til andre er svær.

Linda Skaaret, Rende og hønse, Grønningen1, September 2023, 235 sider.

Der er lukket for kommentarer.