// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bo Bredsgaard Lund og Mads Christian Esbensen: Samtaler om spin
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Politik & debat

Bo Bredsgaard Lund og Mads Christian Esbensen: Samtaler om spin

Skrevet af den 20. juli 2007 – 22:43Ingen kommentarer

Jeg er generelt notorisk skeptisk over for bøger om populære emner som spin, blogging eller tempelriddere. Men af og til får min nysgerrighed overtaget og jeg kaster mig ud i det.

Heldigvis må man sige når det kommer til “Samtaler om spin”, for selvom bogens to forfattere har interviewet nogle af samfundets mest medievante og selviscenesættene mennesker, så er resultatet rimeligt nuanceret.

I virkeligheden er konceptet ufatteligt simpelt. De to forfattere har stillet en række spørgsmål til interviewpersonerne som alle er spindoktorer/særlige rådgivere/mennesker som arbejder med politisk kommunikation, hvor efter spørgsmålene står med kursiv i bogen. Derefter har de skrevet svarene ned. Der er sikkert redigeret i svarene efterfølgende (det handler jo om kontrol med medier), men alt i alt fremstår det rimeligt sammenhængene

Det skyldes en blanding af de spørgsmål som forfatterne stiller og så de erkendelser som interviewpersonerne deler ud i. Der er dog ingen tvivl om at det er bløde bolde, som spilles til interviewofrene. Her er ingen Kurt Strandsk snagen i sager eller insisterende gentagelse af samme spørgsmål indtil svaret er klart. Derimod er der et åbent spørgsmål og derefter interviewpersonens svar.

Bogen er dog lidt ujævn, for faren ved blot at lade folk tale er at det ikke altid er lige interessant. For eksempel burde bogens interview med Billy Adamsen, den tidligere rådgiver for Poul Nyrup, være blevet redigeret ud. Det havde tjent både bogen og Billy bedre, hvis ikke vi skulle høre hans patetisk gentagne forsikringer om hvor dygtig Poul Nyrup synes han var. Eller Jersild som drager paralleler til spin og anti-spin i antikken.  

Mere kød er der derimod på folk som Morten Boje, Niels Krause-Kjær og Henrik Qvortrup. Ikke fordi du skal læse bogen som en håndbog i spin, for så leder du forgæves, men som et interessant indblik i nogle centrale aktørers refleksioner over deres erhverv og hvor det udvikler sig hen.

Og hvor går det så hen? Svaret er her rimeligt samstemmende for alle de interviewede: Vi får flere rådgivere med mere specialiserede roller (daglig presse, strategisk rådgivning og baglandspleje). Det kan man så synes om eller ej.  

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.