// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Alex Schulman: Malma station
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Alex Schulman: Malma station

Skrevet af den 28. marts 2023 – 06:27Ingen kommentarer

Sammen med fem personer befinder vi os i en togvogn på vej til Malma station. Er personerne på vej mod noget, eller er de på vej væk fra noget?

Det er altid sp√¶ndende, n√•r forfattere anvender toget som omdrejningspunkt for deres fort√¶lling, for der tilskrives netop historien noget tredje derved. De er p√• rejse, de flytter sig, og det er ofte ikke bare en helt bogstavelig rejse fra a til b, men ogs√• en indre ‚Äď psykologisk rejse, som personerne er p√•. En rejse henimod at finde ud af, hvem man selv er, og hvad man kommer af, og dette er ogs√• tilf√¶ldet i Alex Schulmans nye roman.

I togvognen m√łder vi p√• tre forskellige tidspunkter tre rejsehold. Far og datter medbringende fotografikamera og en urne, et √¶gtepar som er i stor krise, og en ung kvinde b√¶rende navnet Yana, hun har et fotoalbum under armen, og √łnsker at l√łse en g√•de, som hendes mor har lagt til hende. Vi f√łlger de tre hold p√• deres rejse, og vi finder p√• en fin og n√¶nsom m√•de ud af, hvordan deres historier og spor krydses, hvad deres smertepunkter er, og hvad det er, de alle s√łger p√• Malma station. Vi f√•r indblik i forliste √¶gteskab, b√łrn som kommer i klemme i for√¶ldrenes uoverensstemmelser, unge mennesker som ikke kan finde deres plads i livet, en masse l√łgne, usagte ting, og dr√łmme som brister.

Jeg har slugt Alex Schulmans tre tidligere romaner, og jeg havde set frem til denne med sp√¶nding. Sprogligt er den p√• h√łjde med de andre, men jeg synes, historien bliver for fort√¶nkt, det virker lidt som om den ide, han har haft med formen, √łdel√¶gger indholdet. Men n√•r det er sagt, er det en fin bog om at finde sig selv, og blive bevidst om, hvad det er, man kommer af. Han kredser, som han ogs√• g√łr i sine tidligere romaner, om relationen mellem b√łrn og for√¶ldre, og om hvordan oplevelser fra barndommen kan s√¶tte sig fast og v√¶re medbestemmende for ens livsudfoldelse og tro p√• livet. Malma station er et fint indspark til diskussionen om, hvor meget vi som mennesker er pr√¶get af vores arv og vores milj√ł.

Alex Schulman har tidligere skrevet f√łlgende romaner, som ogs√• er anmeldt p√• bogblogger.dk Overleverne; Glem mig og Br√¶nd alle mine breve.

Alex Schulman; Malma station, oversat af Charlotte Glahn, Lindhardt og Ringhof, 2023, 304 sider.

Der er lukket for kommentarer.