// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne B. Ragde: Hjerteknuseren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Anne B. Ragde: Hjerteknuseren

Skrevet af den 22. maj 2022 – 05:47Ingen kommentarer

Jonetta elsker det simple liv i sommerhytten.

Krydsord, kaffe og stilheden. Eneste forstyrrelse er at hendes uduelige, arbejdsløse, voksne søn driver hende til vanvid. Han er aldrig flyttet hjemmefra, hjælper aldrig med noget, kan dårligt svare hende når hun taler til ham og nu er hun ærlig talt træt af at varte ham op.

Men da han endelig tager initiativ til at mødes med en potentiel kæreste, har han igen brug for, at mor lige ordner det hele for ham. Og Jonetta finder sig selv fanget i en situation hun gerne vil ud af og det bliver på tide at få sagt fra.

Bogen er skrevet af Anne B. Ragde, der på fineste vis skriver om familieforhold. Hun har tidligere skrevet Berlinerpoplerne – serien der også kommer omkring de til tider komplicerede måder at være en familie på.

I Hjerteknuseren er det forholdet mellem mor og søn, men også den uforløste sorg eller lettelse over farens død for år tilbage. For hvordan tackler man hinandens sorg, når den viser sig på helt forskellig vis?

Jonetta har brug for at finde sig selv uden konstant at skulle være kone eller mor. Og sønnen Ragnar har brug for et spark bagi for at blive voksen. Og hvordan finder man hinanden igen, når man har gået op og ned ad hinanden hele tiden?

Anne B. Ragde bruger som sædvanligt en fin underspillet humor til at runde alvorlige emner og hun indfanger så meget stemning, at man som læser kan se det hele for sig. Hytten, hunden, søen, udendørsbruseren og den gode siddeplads, der viser sig at være perfekt til kaffe og krydsord.

Hjerteknuseren er virkelig god bog på en gang sørgelig og fuld af lys.

Anne B. Ragde, Hjerteknuseren, People’s, på dansk ved Camilla Christensen, 302 sider, 2022

Der er lukket for kommentarer.