// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eva Ravnbøl: Gud er italiener
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer

Eva Ravnbøl: Gud er italiener

Skrevet af den 29. maj 2022 – 06:32Ingen kommentarer

Når man elsker Italien er det virkelig skønt at læse et velskrevet personligt portræt om det charmerende land og dets folk.

I ”Gud er italiener” beskriver Eva Ravnbøl, hvordan landet har forandret sig gennem de seneste 30 år, hvor hun har boet og arbejdet i Rom. Hun fortæller, hvordan hun forelskede sig i landet og hvordan hun har fundet en måde at være både italiensk og dansk.

Ingen tvivl om, at hun elsker sit andet hjemland, men hun fortæller også hvordan den italienske mentalitet, i gennem tiderne, kan støde sammen med hendes danske baggrund.

Vi hører om den italienske stolthed, der er både rørende og medrivende uden at blive ekstrem. Om skandaler, politik og traditioner.

Hvordan landet kom på alles læber under corona, men også om fodbold, pasta og paven.

Eva Ravnbøl har igennem sit arbejde som journalist og korrespondent for TV2 været det ansigt og stemme man forbinder med nyheder om Italien. Om det er naturkatastrofer eller valg af ny pave, så føler man sig velinformeret af hende. Og samme fornemmelse sidder man med, som læser af ”Gud er italiener”.

Her er informationerne krydret med små anekdoter og forfatterens personlige betragtninger og holdninger. Og selvom hun har dansk baggrund, så genkender man alligevel straks den charmerende, italienske stolthed.

Alt i alt en dejlig bog, der efterlader læseren med et ønske om at leve lidt mere på italiensk.

Eva Ravnbøl, Gud er italiener, Forlaget 28B, 235 sider, 2022

Der er lukket for kommentarer.