// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Grue: Nøglen til mord 
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Anna Grue: Nøglen til mord 

Skrevet af den 5. maj 2022 – 06:12Ingen kommentarer

Man kan regne med Anne-Maj Mortensen, når der er optræk til ulovligheder. Men at hun skulle finde sin eksmands lig i et blodigt badekar, havde hun nok ikke lige regnet med.

Han har taget sit eget liv og det hele er lidt mystisk. Anne-Maj orker ikke rigtigt at have noget med sagen at gøre. Men deres fælles datter er enearving til en lækker lejlighed og Anne-Maj vil sørge for at den bliver solgt godt, så Iben kan få sin retmæssige arv.

Det tager tid at finde den rette mægler, og især da denne mægler så viser sig at låne lejligheden ud til en ven, der har sex med en temmelig ung pige, må Anne-Maj lige markere sig.

Men eksmanden er ikke den eneste der dør i dette tredje bind i serien om Fru Mortensen og spørgsmålet er om ikke politiet skulle tage at samarbejde lidt mere om at få løst mysterierne. Anne-Maj gør i hvert fald sit til at få sagen opklaret og der er blandet flere ind i sagerne, end man først skulle tro.

Og når politiet ikke altid er så villige til at samarbejde, så må Anne-Maj gå sine egne veje. Denne gang ender hun i et mere eller mindre frivilligt samarbejde med Helle Wiig, der er journalist og også har næsen langt fremme, når det drejer sig om opklaring af politisager.

Anne-Maj kender vi efterhånden godt. Typen der hellere brokker sig en gang for meget end en gang for lidt. Hun finder sig ikke i hvad som helst og bliver mere og mere skruppelløs i kampen for at finde sandheden.

Nøglen til mord er en rigtig god hyggekrimi. Spændende, humoristisk og uden at spolere din nattesøvn.

Anna Grue har tidligere skrevet spændingsromaner og kriminalromanerne om den skaldede detektiv Dan Sommerdahl.

Senest er det serien om Anne-Maj Mortensen: “Mysteriet i genbrugsen” og “Døden i kurbadet” som vi også har anmeldt.

Anna Grue, Nøglen til mord, Lindhardt og Ringhof, 2022, 456 sider

Der er lukket for kommentarer.