// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Asle Skredderberget: Smertehimmel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Asle Skredderberget: Smertehimmel

Skrevet af den 30. marts 2022 – 06:17Ingen kommentarer

Milo Cavalli er en skarp karakter. Efterforsker i √łkonomisk kriminalitet, halvt nordmand, halvt italiener med skarpe ansigtstr√¶k og millioner p√• kontoen. Han klarer sig p√• de bonede gulve hos gustne medicinalfirmaer og de sleske advokater, som passer p√• deres forretninger. Han klarer sig ogs√• op imod √łsteurop√¶iske gangstere, og viser der sig en langbenet sk√łnhed i hans synsfelt, s√• g√•r turen gerne hjem til sengen og silkelagnerne. Det n√¶rmer sig en kliche, men er det s√• alligevel ikke helt, for han rummer en s√•rbarhed og sensibilitet som giver et forsonende tr√¶k og en dobbelthed, som redder Milo fra at blive en karikatur.

I Smertehimmel st√•r han med et mystisk d√łdsfald. En kvindelig forsker fra et internationalt medicinalfirma er fundet dr√¶bt p√• et hotelv√¶relse i Rom. Der er ingen tegn p√• kamp, hun ligger d√łd p√• sengen, kvalt. Og s√• er det kun to √•r siden, at hendes teenagebror blev henrettet af bandemedlemmer uden for en lokal skole. Kan der v√¶re en forbindelse mellem de to drab, sp√łrger Milo og hans norske kolleger om, og det √łdel√¶gger ikke for meget at afsl√łre her, at det er der naturligvis.

Sagen har tr√•de til fine advokatkontorer p√• Wall Street, firmaer der jonglerer med milliardbel√łb og organiserede kriminelle i Oslos underverden. Undervejs konfronteres Milo med familiehemmeligheder, og en mystisk arv som han m√• til New York for at udrede.

Asle Skredderbergets opf√łlger til debuten ‚ÄôBl√łd som metal‚Äô er underholdende og sp√¶ndende, med gode milj√łskildringer fra s√•vel Rom som New York og Oslo. Og s√• er der tilsat en fin portion filosofiske overvejelser over, hvordan man agerer som et godt menneske med v√¶rdier og moralske normer ‚Äď her i forhold til at v√¶re katolik, men uden den eksistentielle afklaring, som karakteriserer mange troende.

Asle Skredderberget: Smertehimmel. Gr√łnningen 1. 389 sider. Oversat af Lillian Kingo og Morten Visby, februar 2022

Der er lukket for kommentarer.