// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sophie Kinsella: Mini shopaholic
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sophie Kinsella: Mini shopaholic

Skrevet af den 3. november 2010 – 08:15Én kommentar

Bruger du ofte flere penge end du har til rådighed til shopping, og oplever du glæde ved nye indkøb og specielt impulskøb? Shopper du uden at tænke på konsekvenserne og oplever du nærmest shopping som et rus? Uha, så er du sikkert shopaholic – afhængig af at shoppe. Men du er langt fra alene.

Den længe ventede Mini shopaholic af Sophie Kinsella er endelig landet i de danske boghandlere. Og hvis du har læst de andre bøger om Rebecca Brandon og hendes ustyrlige købetrang må du også læse denne.

Omdrejningspunktet for denne underholdende fortælling er Rebeccas mand, Lukes, kommende fødselsdag, som Rebecca vil holde som et surprise party. Men at arrangere en større fest i økonomiske krisetider er ikke en let sag. Lettere bliver det ikke, når Rebecca har lovet sin mand ikke længere at shoppe. Derudover er de to ikke helt enige om børneopdragelsen (det springende punkt er størrelsen på lommepenge til den 2 årige Minnie), og derfor bestiller Luke en professionel barnepige. Som konsekvens af nogle uheldige hushandler bor den lille familie midlertidig i Rebeccas barndomshjem der stadig rummer hendes mor og far, hvilket også sætter lidt krydderi på hverdagen.

Skildringen af shoppingturene kender vi fra de andre shopaholicbøger og er i høj grad helt i stil med det vi kender. Det forfriskende derimod er datteren Minnie, børneopdragelsen (eller måske nærmere mangel på samme), mængden af tv-kikkeri, mængden af muffins, designertøj til den 2 årige og Rebeccas forsøg på at holde styr på sin datter. Det er en underholdende (nok mest for læseren) udfordring ikke at lade den lille dame overtage styringen.

Rebecca Brandon er fortælleren i historien og gør sig de mest humoristiske tanker, hun er smart i tøjet, økonomisk uansvarlig og lige så irriterende og fantastisk som hun plejer at være. Så hvis du kunne lide de andre shopaholicbøger kan du ikke komme udenom denne. Med Mini shopaholic er der tale om førsteklasses chicklit.

Sophie Kinsella står også bag Hvem er jeg? , Pige i tyverne, Hushjælp søges, og Mine hemmeligheder.

Sophie Kinsella, Mini Shopaholic, Lindhardt og Ringhof, Oktober 2010, 448 sider, Oversat fra engelsk af Dorte Andersson.

Én kommentar »

  • […] Sophie Kinsella, Mini Shopaholic Her er bogen til dig, der godt tør indrømme, at du læser chicklit. Sophie Kinsella er genrens dronning, og Mini Shopaholic er førsteklasses chicklit. Hvis du kunne lide de andre shopaholicbøger kan du ikke komme udenom denne. Hjort Rosenfeldt, Manden der ikke var morder Her er bogen til dig, der elsker krimier. Spændende, velskrevet og begavet komponeret krimi fra Sverige. En 16 årig dreng findes myrdet, det lokale politi tilkalder assistance og jagten sættes ind på at finde morderen. […]

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.