// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sophie Kinsella: Pige i tyverne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Chick lit, Roman

Sophie Kinsella: Pige i tyverne

Skrevet af den 24. november 2009 – 21:21Én kommentar

Hvis du er til chick lit har du garanteret læst flere af Sophie Kinsellas bøger. Det er nemlig hende, der er forfatter til Shopaholic-bøgerne og til “Mine hemmeligheder”, “Hushjælp søges” og “Hvem er jeg?”.

Denne gang har hun i bedste Kinsella-stil skrevet en bog om en pige i tyverne, som har rod i sit liv. En pige, hvis karriere ikke helt kører og som netop er blevet forladt af sin kæreste. Pigen hedder Lara Lington, og er niece til en kendt, rig og lettere belastende self-made kaffeshop-ejer.

I forbindelse med Saras 105 år gamle tantes begravelse dukker der en anden ung kvinde op. En kvinde som kun Lara kan se. Det viser sig at være et spøgelse eller en skytsengel, som ønsker Laras hjælp til at finde et gammelt smykke. Skytsenglen viser sig at være Laras tante som ung, og de to udvikler et noget specielt forhold.

Og selvfølgelig er der noget med en mand. Og noget med at gå på kaffebar. Og noget med at tage ud at danse. Og noget med at vælge det rette tøj. Så bogen må siges at leve ganske godt op til forventningerne om en chick lit.

Der er tossede, pinlige og sjove episoder, og der er fine beskrivelser af hvordan Lara og hendes afdøde tante langsomt lærer hinanden at kende. Det er udemærket underholdning på et letfordøjeligt niveau og det skulle undre mig, hvis der ikke kommer til at ligge en del “Piger i tyverne” under de kommende juletræer. Personligt synes jeg dog, at Shopaholic-bøgerne er morsommere, bedre underholdning og helt blottet for mystiske spøgelser.

Sophie Kinsella er uddannet journalist, men arbejder i dag som forfatter på fuld tid. Hun bor i London med sin familie. Læs mere om hende og hendes bøger på sophiekinsella.

Sophie Kinsella, Pige i tyverne, Lindhardt og Ringhof, Oversat af Dorte Andersson, 480 sider, Oktober 2009.