// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Edward St. Aubyn: Dobbeltblind
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Edward St. Aubyn: Dobbeltblind

Skrevet af den 22. juni 2021 – 07:33Ingen kommentarer

På et gods i England går Francis rundt og tilser jorden. Han ejer ikke godset, men er naturforvalter på stedet og ansvarlig for godsets omlægning til vild natur. I London arbejder hans kæreste Olivia på en bog om epigenetik og et sted over Atlanten flyver Lucy mod England for at vende tilbage som chef for en kapitalfond, der køber op i højteknologiske virksomheder. De tre er venner, men snart får Lucy en meget ubehagelig overraskelse, der kommer til at præge dem alle tre.

Dobbeltblind handler om de tre venner, men også om den videnskab, de alle er optagede af. Hvad er arv og miljø? Hvad er fremtiden for vores planet – og hvordan spiller gener og opvækst ind på hinanden, når vores identitet skal skabes?

Fra natur til psykiatri, fra fremtidens videnskab til nutidens begær. Dobbeltblind er både en roman om sex, kærlighed og penge, og en roman om evolution, psykologi og genetik. Plus som altid som St. Aubyn om stoffer og rigdom, og rå magt.

Edward St. Aubyn fik sit store gennembrud med serien om Patrick Melrose, der også er blevet en miniserie på HBO. Han skriver ganske enkelt fremragende, om rige afstumpede menneskers følelsesliv, og hvordan de forkrøbler alle omkring sig. I Dobbeltblind er der stadig en fascination af livet i den økonomiske overhalingsbane, men nyt er fascinationen af videnskab og mere almindelige menneskers problemer. Jeg undrer mig en smule over slutningen, men måske der kommer en efterfølger?

Bogblogger har tidligere anmeldt Dunbar og Den store pris af samme forfatter.

Edward St. Aubyn: Dobbeltblind. 325 sider, Gads forlag. Oversat af Camilla Christensen, udkom 21. maj 2021

Der er lukket for kommentarer.