// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gry Jexen: Kvinde kend din historie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historie

Gry Jexen: Kvinde kend din historie

Skrevet af den 17. oktober 2021 – 05:58Ingen kommentarer

Jeg håber, at denne bog har ligget på gavebordene hos årets studenter, konfirmander og andre unge mennesker, der har fejret noget i den seneste tid.

”Kvinde kend din historie” er en vigtig bog, der bør stå i alle hjem med en bogreol. I bogen finder du 50 portrætter af kvinder, der har levet i Danmark i de seneste 500 år og som fortjener en plads i historiebøgerne og denne bog er vigtigere end nogensinde.

Gry Jexen er historiker og er virkelig dedikeret i sin kamp for at opnå ligestilling i vores tanker og handlinger ved at udvide den historiske bevidsthed om kvinders liv.

Bogen er inddelt i 9 livstemaer – fx sport, kunst, magt, seksualitet og under hvert emne er der udvalgt en række kvinder, der fortæller noget forskelligt om de temaer, der er i bogen.

Hvert afsnit har en indledning med informationer og en præsentation af emnet med en historisk vinkel. Hver kvinde beskrives med konkrete fakta og med en præsentation af, hvorfor de passer ind i afsnittet.

Gry Jexen hylder med bogens titel 70’ernes ”Kvinde kend din krop”, som var skrevet af kvinder om kvinder. Det samme gør sig gældende med denne bog, at kvinder skriver om kvinder og giver os en større historisk bevidsthed.

Gry Jexen har stor succes med den populære Instagram-profil med samme navn som bogen og hun har modtaget podcastprisen Årets Nørderi, for podcasten også med samme navn.

Gry Jexen, Kvinde kend din historie, Gyldendal, 2021, 336 sider

Der er lukket for kommentarer.