// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karen Dich: Livslang ærlighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samtalebog

Karen Dich: Livslang ærlighed

Skrevet af den 3. februar 2021 – 05:56Ingen kommentarer

Gode venskaber kommer nogle gange ud af det blå i de mest usandsynlige situationer. Andre gange er de nærmest forudbestemt. “Livslang ærlighed” er en undersøgelse af og hyldest til kvinders venskaber, der ofte er indbegrebet af stærke relationer, vi ikke kan leve uden. En varm og fin bog om noget af det vigtigste i vores liv.

Hvordan kan kvinder bruge hinanden i venskaber – er vi den konstante, nærværende skulder, eller kan vi godt poppe ind og ud af hinandens liv henover årene? Skal vi være hinandens fortrolige og ærlige livspartner, og kan venskaber dannes på en tragisk bund eller rygende uenighed, og hvordan portrætteres kvinders venskaber i litteraturen og i film? Alt det er Karen Dich nysgerrig på, og med sin omfattende bog får hun udfoldet en verden af forskellighed med venskaber, der bygger på tillid, ærlighed, interesse og meget andet.

18 vennegrupper fortæller, hvordan de er faldet i hak, og hvad der holder netop deres venskab sammen. Nogle har skabt et venskab midt i en sorgfuld situation, andre har været kolleger, konkurrenter eller skolekammerater. Vi møder både sangeren Annika Aakjær, politikeren Pernille Skubber, smørrebrødsjomfruen Ida Davidsen og en masse andre kendte og ukendte danske kvinder med noget på hjerte. Det er humoristisk, sjovt og motiverende.

Relevante boganbefalinger og essays, hvor vi blandt andet kommer ind på, hvad vi kan lære af tv-serier som Sex & the City, er med til at forme denne skønne bog om kvinder og de særtegn, der skaber livslange venindeskaber. Jeg kan rigtig godt lide bøger som disse, hvor man ikke behøver at læse den slavisk fra side 1 til slut, men kan hoppe lidt rundt og finde det indhold, som passer lige til dagens humør og dagsform.

Men se så også lige det lækre layout! Det er et godt bud på en coffee table-bog med sit dejlige format, skønne billeder og pæne papir. Ja, en bog udgøres ikke kun af det skrevne ord, men lige så meget i indpakningen. Her fungerer det virkelig godt og inviterer med sin livsglade forside til at dykke ned i fortællingerne. Perfekt tidspunkt, den udkommer på, hvor vinteren er over os, og vi trænger til at glædes over noget.

Livslang ærlighed – fortællinger om de afgørende veninder, Karen Dich, People’s Press. 200 sider. Udgivet januar 2020.

Der er lukket for kommentarer.