// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pernille Boelskov: Brudzonen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Pernille Boelskov: Brudzonen

Skrevet af den 13. december 2020 – 06:46Ingen kommentarer

En ung mand findes død under mistænkelige forhold. Det er efterforsker Lars Bohn, der sættes i spidsen for efterforskningen, selvom han for kort tid siden har mistet sin kone. Politiet er tvivl om, hvorvidt der er tale om et personligt motiv og en sexleg, der er kommet ud af kontrol, eller om afdøde har mistet livet på grund af sit arbejde som koldkrigsforsker.

Lars’ kusine, den lokale præst Agnethe, forsøger samtidig at hjælpe en ung far, der kæmper for at beholde sin lille datter efter hans kæreste og barnets mor er død. Men faderen taler ikke på grund af et traume fra fortiden og han risikerer derfor at miste sin datter.

Både Lars og Agnethe jager fortidens hemmeligheder og det viser sig ikke at være helt ufarligt.

Brudzonen er spændende og velskrevet, og udover at indeholde flere velkomponerede krimielementer har den en ekstra historisk dimension og tager fat på en vigtig del af Danmarks historie og særligt Bornholms historie i perioden omkring anden verdenskrig.

Og så er der bare noget ved at læse bøger, hvor man som læser er fuldstændig klar over, præcis hvor scenerne udspiller sig. Når man som jeg er født og opvokset på Bornholm, gør det det ekstra spændende at følge med i gaderne og så er det bare dejligt at læse bøger, hvor ”for hundan” indgår.

Brudzonen er tredje, selvstændige bind i bornholmerkrimiserien af Pernille Boelskov. Man kan sagtens følge med, selvom man ikke har læst de andre bind i serien.

Læs også anmeldelsen af første bind i serien Granitgraven her.

Pernille Boelskov, Brudzonen, forlaget 4. til venstre, juni 2020, 319 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.