// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Grøndahl: Strandvejens Trylleri – fra Hellerup til Hornbæk
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil, Mad og drikke

Anders Grøndahl: Strandvejens Trylleri – fra Hellerup til Hornbæk

Skrevet af den 24. juni 2010 – 16:58Ingen kommentarer

Jeg elsker at tage med Anders Grøndahl på tur rundt i små stræder, på ukendte stier og ikke mindst blive inspireret til hvad menuen skal bestå af.

Det føles i hvert fald som om man er med på turen når Grøndahl guider i sine skønne bøger. Hans hjerte banker for Italien, men denne gang går turen til strandvejen, som også spiller en væsentlige rolle for forfatteren.

”Strandvejens trylleri – fra Hellerup til Hornbæk” hedder den fine bog som netop er udkommet.

Vi tages med langs kysten, på den ca. 60 kilometer lange tur fra det mondæne Hellerup til idylliske Hornbæk. Der afstikkere i dyrehaven, på havnen, ved stranden og selvfølgelig præsenteres små som store spisesteder.
Anders Grøndahl har en finurlig evne til at fortælle og berette om små detaljer og specielle miljøer, med en sådan passion at nysgerrigheden vækkes og sanserne stimuleres.

Bogen er spækket med anekdoter og historier og der er fine billeder som vækker længslen efter det stille liv, sol, blå himmel og Danmark når det er bedst.

Oprindeligt ville Grøndahl skrive om restauranter og spisesteder på Strandvejen, men krisen kradser og stederne åbner og lukker på stribe. Derfor har han holdt sig til sikre klassikere hvor han selv spiser med jævne mellemrum – men det er også oplagt at pakke madkurven og tage den med ud under åben himmel, og som han selv skriver ”husk en god flaske vin – og proptrækker!”

Anders Grøndahl, Strandvejens tryllerier – fra Hellerup til Hornbæk, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busk, 2010, 130 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.