// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ry Kristensen: Dragesten 1 – Dragehjerte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Fantasy, Roman, Ungdomsroman, Young adult

Ry Kristensen: Dragesten 1 – Dragehjerte

Skrevet af den 12. september 2019 – 05:21Ingen kommentarer

Engang beskyttede dragemenneskene kongen. Men kongen og dragemenneskene blev forrådt og næsten udryddet af general Nok og heksene, som nu i stedet regerer landet.

Le og Mark opdager, at de er dragemennesker, og at deres mor og farfar er en del af modstandsbevægelsen. Men modstandsbevægelsen vakler. Dragemenneskene har brug for dragesten for at skifte til drageskikkelse, og disse vogter heksene og Nok over.

Le og Mark påtager sig ansvaret for at skaffe dragesten, så modstandsbevægelsen ikke bukker under. De drager derfor ud hver for sig med samme opgave, og de kommer begge til at møde mange forhindringer på deres vej. Kan de to unge leve op til håbet om en succesfuld mission? Bogen slutter af med en pirrende cliffhanger.

Dragehjerte kan læses af de fleste fantasylæsere. Dog henvender den sig til de unge læsere. Hovedpersonerne er selv 13 og 14 år, stilen er nem at gå til, og man kan mærke, at forfatteren viser hensyn. Det er ikke, fordi der bliver skjult noget for læseren, men det bliver fortalt på en måde, der ikke skræmmer.

Indimellem farer plottet lidt nemt af sted, men med tanke på målgruppen virker det passende. Der er en fin humor, som også synes at kunne henvende sig til de unge læsere. Der er dog et par scener, der muligvis kan virke skræmmende på de helt unge.

Bogen er let læselig med et ret højt tempo. Det gør måske, at man får en følelse af noget overfladiskhed. Dog synes jeg, at det overordnede plot holder i forhold til målgruppe og hensigt. Man når også at få en troværdig fornemmelse af karakterernes personligheder.

Handlingen udspiller sig i en fantasyverden med klassiske figurer som hekse, konger, drager og andre væsner. Miljøet har en middelalderfølelse, som dog har nogle huller. Eksempelvis er der vækkeure og der bruges klokkeslæt, og så forstår jeg ikke helt, hvordan man kan forvandles fra en påklædt menneskekrop til en dragekrop og så tilbage til påklædt menneskekrop igen. Det må tilskrives den slags detaljer, som måske er uvæsentlige for bogens unge læsere.

Jeg synes, det er en spændende fantasyroman for unge læsere. Den er nem at gå til og er loyal over for genren. Jeg ser frem til fortsættelsen.

Dragehjerte er en bog, jeg godt kunne finde på at læse højt for mine egne børn, når de er store nok.

Ry Kristensen: Dragesten 1 – Dragehjerte. Forlaget Evig, 2019. 204 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.