// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte Petri: Blodengel 2 – Åndemaneren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Lotte Petri: Blodengel 2 – Åndemaneren

Skrevet af den 10. august 2019 – 05:23Én kommentar

Når en forfatter tager mig med ind i et for mig nyt og ukendt miljø, så bliver jeg glad. Ikke alene lærer jeg som regel en masse nyt, men det betyder ofte også, at handlingen ser ud til at adskille sig markant fra andre, alene fordi rammerne er anderledes. Derfor fører Lotte Petris nye bog ”Blodengel 2 – Åndemaneren” faktisk allerede lidt på point, før jeg overhovedet er kommet i gang. Handlingen udspiller sig nemlig i Grønland, som jeg endnu aldrig har haft fornøjelsen af at besøge.

Skulle du sidde med den opfattelse, at jeg af den grund ikke er den rette til at anmelde denne bog, så er du naturligvis velkommen til at søge andre anmeldelser i stedet. Dog føler jeg, at jeg ikke er helt alene om ikke at have været i Grønland, så måske vil mine synspunkter alene af den årsag repræsentere en brede læserskare. Nåh ja, og lad mig så også med det samme nævne, at dette er min personlige Lotte Petri-debut. Jeg har ikke læst hverken ”Djævelens værk”, ”Black notice” eller nummer et i denne serie ”Blodengel: Tandsamleren”. Så fik vi det på plads.

Sofie Engell er psykolog og efterforsker ved Vest- og Midtsjællands politi. Hun er også chef for en særlig efterforskningsgruppe, der for nylig har været med i opklaringen af en række seriemord. Nu sendes hun og gruppen til Grønland, hvor et yngre par er fundet døde. I første omgang lignede det selvmord, men der er omstændighed, der leder det lokale politi i retning af en grusom forbrydelse, og de søger derfor hjælp.

Hvad Sofie ikke ved er, at hun er på vej ind i en dyster og mørk verden, hvor ikke meget er, hvordan det synes at være. Og måske er der endda magi indblandet.

Lotte Petri er en glimrende forfatter. Hun har i den grad sans for den pirrende og fængslende historie, og der ligger et fint stykke research bag denne historie.

En lille ærgrelse fra min side som læse og oplever af historien er dog, at jeg føler, hun misser nogle rigtig store muligheder i sin fortælling. Der er flere tidspunkter i handlingen, hvor den indbyder til masser af drama, når hun folder detaljerne ud, men de kommer aldrig. Det efterlader mig men en følelse af, at historien er ufuldkommen, måske endda for kort.

I alt er min konklusion, at det er fremragende historie, der – i min verden – ikke er foldet helt godt nok ud, men som er meget velfortalt og udforskende. Jeg vil gerne læse/høre mere Lotte Petri.

Lotte Petri: Blodengel 2 – Åndemaneren”, Mofibo original, oplæst af Dan Schlosser, 9 timer og 3 minutter, udkommer oktober 2019 som papirbog

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.