// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lauren Groff: Florida
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Noveller

Lauren Groff: Florida

Skrevet af den 15. august 2019 – 07:29Ingen kommentarer

Det er sjældent, jeg føler mig personligt talt til i en bog, men Lauren Groff fangede mit moderhjerte, min dårlige samvittighed over både manglende motion og til tider manglende overskud i sin første novelle i “Florida”. Faktisk på de første sider. Og det er noget af en bedrift at få fanget læserens interesse så tidligt.

Lauren Groff har skrevet en novellesamling om Floridas skyggesider, og de byder på både overvældende naturkræfter, der smadrer alt på vejen, tragiske menneskeskæbner og humor til at skylle det ned med. Barske løjer i det solbeskinnede Florida.

I de 11 noveller møder vi hjemløse sjæle – både fysisk og psykisk – blandt andet på en øde ø med to små piger, der er forladt; i et hjem, der raseres, mens ejeren drikker vin; på landevejen med en ung kvinde, der siger farvel til eksmand, gæld og opsigelse. Ensomheden, der bliver beskrevet i flere af novellerne, er gribende og meget forskelligartet, og samtidig er der næstekærlighed, omsorg og god vilje at hente. Det beskrives alt sammen nøgternt og i et sprog, der giver sjove associationer og klare billeder.

Det er forståeligt, at Lauren Groff er nomineret til flere priser for denne novellesamling. Historierne bliver ikke gentagende eller ensformige – nogle kan dog forekomme mere troværdige end andre. Men hun forstår at sætte scenen i hver novelle og skabe et nuanceret billede af personerne, og i nogle tilfælde er det en ret voldsom virkelighed, de eksisterer i. Forfatteren er en dygtig fortæller, og derfor kan jeg kun anbefale denne bog.

Læs også romanen af samme forfatter, “Skæbne og hævn”, der beskriver et ægtepar i to dele – først mandens beskrivelse af sin stærke kone og deres stormfulde liv sammen. Dernæst læser vi konens, eller rettere enkens fortælling, da manden er gået bort, og hun sidder tilbage med sin sorg og en ufortalt sandhed om, hvem hun er. Meget spændende læsning. Anmeldelse af romanen kan du finde her: Skæbne og hævn

Lauren Groff, Florida, Lindhardt og Ringhof, 272 sider. Udgivet 15. august 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.