// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Walter Lucius: Englen i skyggen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman, Spænding

Walter Lucius: Englen i skyggen

Skrevet af den 9. september 2019 – 06:15Ingen kommentarer

Englen i skyggen starter i et hæsblæsende højt tempo. Det kan virke lidt overfladisk ved første øjekast, men samtidigt fornemmer man også alvoren af situationen, hvor Farah Hafez og Poul Chapelle flygter i sikkerhed. Snart er tempoet tilbage på et mere passende niveau.

Vi fortsætter, hvor Sommerfuglen og stormen slap. Farah reddes af Poul og Anna og flygter nu til Indonesien som en eftersøgt terrorist. Her skal hun, mens hun er in cognito, gøre sit for at bremse den magtfulde Valentin Lavrov og hans energikoncern AtlasNet. Imens forsøger Anna og Poul at hjælpe Farah og rense hendes navn fra både Moskva og Johannesburg.

Politiinspektør Radjen Tomasoa står skoleret i efterspillet fra Sommerfuglen og stormen med en død kriminalassistent og en henrettet anholdt. Han overtager ansvaret for efterforskningen sammen med Esther van Noordt, hvor han søger at få straffet en hollandsk minister og opklaret en sag, der involverer en lille dreng udklædt som dansepige og en række lig, herunder en kriminalassistent og et kronvidne.

Englen i skyggen er en international spændingsthriller af høj klasse. Den tager fat på forskellige vigtige temaer, og selvom det er problematikker, som ikke foregår i Vesten og i Europa, er vi ikke uden ansvar i udviklingen af disse problemer. Det illustrerer romanen ganske glimrende, når de internationale intriger strækker sig ud i hele verden. Det er især fattigdom, social og økonomisk ulighed samt svage regeringer og korrupte systemer, som Lucius portrættere.

Bogen har forholdsvis korte kapitler. Det medvirker til at holde spændingen ved lige, og det hjælper med at holde styr på tre handlingsforløb, uden man mister fornemmelsen af, at det foregår nogenlunde samtidigt eller sideløbende.

Det gør noget for troværdigheden og indlevelsen, at i flere dialoger på både russisk og indonesisk er første sætning på det pågældende sprog, efterfulgt af en dansk oversættelse og fortsættelse.

Det er dog lidt spøjst, hvor mange punktummer, der kan mangle i en bog. Det er måske i småtingsafdelingen, men det er den eneste finger, jeg har at sætte på denne spændingsroman.

Englen i skyggen er som sådan selvstændig og kan godt læses sådan, men der er kontinuerligt henvisninger og små tråde til første bind i serien, som jeg forestiller mig giver mest mening, hvis man har læst første bind.

Jeg er vild med denne roman, og spændingen og fængslingen er gennemført. Jeg er endnu en gang begejstret over Walter Lucius’ skrivning. Alle bør læse Englen i skyggen. Jeg vil dog allerhelst anbefale, at man læser den forrige roman, Sommerfuglen og stormen, først.

Læs også anmeldelsen af Sommerfuglen og stormen.

Walter Lucius: Englen i skyggen. People’s Press, 2019. 372 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.