// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bornholm – fortællinger fra Danmarks klippeø og Ertholmene
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Coffee Table-bog

Bornholm – fortællinger fra Danmarks klippeø og Ertholmene

Skrevet af den 9. maj 2019 – 08:30Ingen kommentarer

Indrømmet. Jeg er nok ikke helt objektiv. Jeg er født og opvokset på Bornholm og har derfor et personligt forhold til øen. Men mit ophav er egentlig ikke noget, jeg dyrker eller tænker specielt meget over. Men denne virkelig lækre coffee table book vækker alle sanser, og jeg kunne både høre, dufte og smage Bornholm, så snart jeg åbnede siderne.

Bogen indeholder nogle fantastiske og stemningsfulde fotografier fra hele øen, samt en række tekster af og interviews med både lokale borgere og kendte danskere, der har et særligt forhold til Bornholm. Og denne kombination efterlader et meget autentisk billede af Bornholm, og de forskellige typer af mennesker, der dyrker øen. Dem der bor der og har boet der længe, ofte gennem flere generationer. ”De kreative” der er flyttet til øen for at slå sig ned. Og alle dem der besøger Bornholm igen og igen, fordi de ikke kan lade være efter deres første besøg.

Bornholm er en ø, der har fået en opblomstring det seneste årti, og som er blevet trendy i forlængelse af slow living bevægelser, bæredygtighed og den generelle positive spiral, som mange udkantsområder og lokalsamfund oplever i øjeblikket.

Det er en helt klassisk coffee table book, der kan underholde og inspirere, med vægt på det visuelle. Jeg læste bogen over flere omgange. Jeg startede naturligvis med bare at røre ved den og dufte til den. Sådan en helt ny og sprød kvalitetsbog direkte fra tryk er en sanseoplevelse i sig selv, når man elsker bøger.

Så begyndte jeg at bladre siderne igennem og nyde de fantastiske billeder. Dernæst læste jeg først de fortællinger og interviews, der umiddelbart interesserede mig mest. Og til sidst nogle af de andre. Og jeg har sprunget dem over, der ikke interesserer mig.

Det er det fede ved coffee table books – de kan efterlade et stort indtryk uden at man læser så meget som et ord, fordi det visuelle fokus formidler en masse i sig selv. Man kan springe det over, man ikke umiddelbart gider læse og bladre frem og tilbage, da man ikke er styret af en bestemt kronologi. Og det er helt klart det visuelle, der bærer denne bog. Sikke nogle fotografiske mesterværker. Det er meget imponerende.

Hvis man ikke allerede elsker Bornholm, er det umuligt ikke at drømme sig derhen.

Tekster af Anita Bay-Bundegaard, Klaus Bondam, Bertel Haarder, Anders Kofoed, Nicolai Nørregaard, Ursula Munch-Petersen, Sandie Westh og Dennis Gade Kofod.

Fotografier af Thomas Howalt Andersen, Anders Beier og Martin Birk.

Bornholm – fortællinger fra Danmarks klippeø og Ertholmene, Lindhardt & Ringhof, 9. maj 2019, 300 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.