// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elsebeth Egholm: Frit fald
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Elsebeth Egholm: Frit fald

Skrevet af den 29. marts 2019 – 07:00Ingen kommentarer

I dag udkommer anden bog i serien om Rina, der er skrevet af Elsebeth Egholm.

Rina lever et dobbeltliv, hvor hun om dagen er praktiserende læge og om natten klatrer hun, under navnet Private Eye, på byens højeste bygninger og laver streetart. Men siden en ung mandlig klatrer er blevet sparket i døden, efter en natlig klatretur, spreder uroen sig i miljøet. Der er nogen der ved noget og nogen der ved for meget.

Rina føler, at hun er nødt til at blande sig i efterforskningen, da det forlyder, at den unge klatrer var på sporet af Private Eye.

Hun krydser veje med efterforskeren Helge Stanek, der er meget fascineret af Rina og derfor tages af sagen. Han sættes i stedet på en sag om en afskåret arm, der er skyllet op på Djursland og pludselig ruller historien med involverede fra klatremiljøet, sexorgier, spillegæld og jagten på en bestialsk morder.

Der er en grund til, at Elsebeth Egholm er en de mest læste krimiforfattere, for det er virkelig spænding på et højt niveau. Det er skønt, at lære den selvstændige og til tider temmelig irriterende Rina, lidt bedre at kende. Man får lyst til, at give hende en lussing, eller pakke hende ind i et varmt tæppe og passe på hende. Hun viser nye sider af sig selv, samtidig med at hendes fortid sidder på spring og en gang i mellem, viser sit grimme ansigt. For der er meget mere vi skal vide om Rina, hendes barndom, hendes mor, ekskæresten og vejen til jobbet som læge. Hun er kompromisløs, retfærdighedssøgende og har en temmelig sammensat personlighed, som Egholm formidler på fornemmeste vis.

Tempoet er højt og det er helt uproblematisk at læse derudaf, for sproget er virkelig gennemført. Denne bog nummer to, i Rina-serien, sidder lige i skabet og jeg har allerede høje forventninger til bog nummer tre.

Jeg er vild med, at Aarhus-miljøet får lov til at folde sig ud, og at det ikke altid er i de Københavnske gader eller den svenske skærgård, at pulsen stiger og spændingen gør dig søvnløs.

Første bind i serien om lægen Rina, Jeg finder dig altid, er blevet tildelt Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi/spændingsroman.

Elsebeth Egholm, Frit fald, Politikens forlag, 426 sider, 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.