// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Øvig Knudsen: Blekingegadebanden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Historie

Peter Øvig Knudsen: Blekingegadebanden

Skrevet af den 14. juni 2007 – 14:5117 kommentarer

9788702043693_fs1.jpgEfter at have læst første halvdel af denne bog får man lyst til at starte en politisk forening. Efter at have læst den anden, er den trang fuldstændig forsvundet og erstattet med gru over, hvor let det er at forme unge voksne.

Bogen er meget nøgtern og Peter Øvig Knudsen bruger god plads til at beskrive forløbet fra alle de vinkler, der stadig kan opstøves. Detaljerigdommen er dens styrke, og han formår fint at holde spændingen, trods alle de nuancer han får med.

På mange måder, er dette både en dokumentarisk beretning og en kollektiv roman. Den tager udgangspunkt i et tidsbillede, med pacifisme og modstand mod Vietnam-krigen, dengang fornuftige mennesker stadig kunne tro på det kommunistiske projekt, og fører os op gennem hjernevask, træningslejre, udskillelsesforløb, paranoia og til sidst – opklaring og anholdelse. Den følger hovedsageligt inderkredsen, men får også givet et billede, af den store flok mennesker i periferien, der også arbejdede for sagen, men som var uvidende om de illegale aktiviteter.

Som en hver god krimi starter den med slutningen, så vi på behændig vis får præsenteret de personer, det i sidste ende kommer til at gå ud over. Beskrivelserne er så omfattende, og godt suppleret af billedmateriale, at man får et fint og nuanceret billede af gruppen.

Jeg får dog ikke lyst til at udforske resten af Peter Øvig Knudsens forfatterskab. Denne bogs spænding er bygget så meget op på aktualiteten af den virkelige historie, at jeg ikke tror, jeg ville gide læse hans andre bøger. Emner der for mig virker mindre relevante. Han formidler fint og jeg glæder mig til 2’eren, men han har også historien med sig her.

Opdatering: Læs også anmeldelsen af Bind II her.