// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis: Danmarksbilleder – litterære landskaber og maleriske motiver
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Kunst

Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis: Danmarksbilleder – litterære landskaber og maleriske motiver

Skrevet af den 9. oktober 2018 – 07:24Ingen kommentarer

En gang i mellem er det skønt at blive mindet om, hvor dejligt vi har det i lille Danmark. Gemme udlængslen lidt væk og i stedet kaste et blik ud på det, der omgiver os lige her.

I bogen Danmarksbilleder – litterære landskaber og maleriske motiver tager kunsthistoriker Bente Scavenius og forfatter Bo Tao Michaëlis os med rundt i Danmark på en litterær og kunsthistorisk rejse.

I bogen præsenteres vi for en række eksempler fra dansk litteratur og lige så mange kunstværker. Her møder vi Oehlenschläger og Lundbye, Blicher og Dreyer, men også Josefine Klougart, Merete Pryds Helle og mange andre kunstnere. Man fyldes af stolthed over al den kulturhistorie, der er samlet i Danmarksbilleder. Der er alt det man genkender og alt det man bare vil vide mere om.

Tekster og billeder er nøje udvalgt og man mærker kærligheden til kunsten og litteraturen og igennem bogen er der en række nedslag, der giver viden om fx kunstnerkolonierne, landskabsmaleriets udvikling m.m. Det fungerer rigtig godt og som læser bliver man inspireret til at drage ud i fædrelandet og opsøge nye landskaber, besøge Fårevejle, Gjern å, Vadehavet.

En smuk og vigtig bog der hylder det nære, det kendte, og guider dig igennem udviklingen siden Guldhornene blev skrevet i 1802 og frem til i dag.

De to forfattere har tidligere udgivet: Bybilleder – Kunstnernes og forfatternes København.

Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis, Danmarksbilleder – litterære landskaber og maleriske motiver, Strandberg Publishing, 2018, 384 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.