// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis: Bybilleder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Kunst

Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis: Bybilleder

Skrevet af den 4. december 2016 – 07:24Ingen kommentarer

Bybilleder er en af de smukkeste bøger jeg er stødt på i lang tid. Den er smukt indbundet og skal helst ligge fremme, så man kan stryge sin hånd hen over den fine forside. Når man åbner bogen, bliver man inviteret indenfor til en spændende rejse igennem København.

Guiderne er en billedmaler og en ordmager, der gennem billeder og litterære tekster, trækker linjer igennem historien og byen.

Bo Tao Michaëlis og Bente Scavenius hylder København, vores smukke, mangfoldige hovedstad, der igennem tiderne har inspireret så mange kunstnere, malere såvel som forfattere.

Bogen er delt op i korte afsnit, der hver især under en fælles overskrift præsenterer et tekststykke og et maleri. Noget er velkendt og meget genkendeligt, fra Hammershøi, over Heerup til Kvium. Men der er også de mere, for mig ukendte, der overrasker og samler bogen og på den måde sætter værkerne ind i en sammenhæng, der er med til at fortælle en del af Københavns historie.

Bente Scavenius er kunsthistoriker og Bo Tao Michaëlis er litteraturkritiker, tilsammen har de udvalgt 75 billeder og 75 tekster med København som den fælles overskrift.

Som læser får man lyst til at vandre rundt i København med Bybilleder under armen og lade sig føre ind og ud af byens kulturhistorie.

Bybilleder, Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis, Strandberg Publishing A/S, 360 sider, 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.