// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Heidi Laura: En bid af paradis
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi

Heidi Laura: En bid af paradis

Skrevet af den 5. oktober 2018 – 07:43Ingen kommentarer

Nogle bøger er bare så smukke, at man ikke nænner at stille dem ind på en snæver plads i bogreolen. Heidi Lauras bog om multikunstneren Bjørn Wiinblad, er én af den slags bøger. Tung som et ondt år, og fyldt til randen med smukke fotos og med et omslag, der indikerer, at her får du en stor oplevelse.

Bjørn Wiinblad er kendt for sin karakteristiske streg og valg af farver og motiv. Men han var en multikunstner, der havde meget mere at byde på, end en farverig platte til væggen. Han levede et spændende liv og er ofte blevet set som en livsglædens kunstner, der skabte sin egen verden, hvor han dyrkede både det mytologiske og harmonien.

Heidi Laura kaster sig ud i at undersøge Wiinblads vej igennem livet og påpeger, at svaret ikke kun skal findes hos Wiinblad selv, men man skal vende sig udad mod den verden, det blev til i. Han var en kunstner der både favnede masseproduktionen med design og formgivning og over i unika tekstilarbejder.

Bogen om Wiinblad inviterer os ind i hans magiske verden, fra barndommen i København og uddannelsen som typograf og igennem et helt liv præget af kunst og skaberglæde. Fascinationen af verden omkring ham og evnen til at gribe chancer og skabe.

I bogen ser en række moderne kunstnere, som Tal R og Julie Nord, på Bjørn Wiinblad med friske øjne. Ikke en nem opgave med en kunstner, som havde alles øjne på sig igennem flere årtier, og hvis kunst lever videre. Bogen giver et unikt indblik i et levet liv, med nostalgi og overraskelser. En bid af paradis er en smuk og original biografi.

Heidi Laura er journalist og forfatter og holder foredrag om design og æstetik.

Heidi Laura, En bid af paradis Bjørn Wiinblad og hans tid, Gads forlag, 2018, 330 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.