// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Margit Auer: Skolen med magiske dyr 1-4
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Margit Auer: Skolen med magiske dyr 1-4

Skrevet af den 14. juli 2018 – 15:06Ingen kommentarer

Gæsteanmeldelse af Anna Hirsvang Tybring, 10 år.

Skolen med magiske dyr handler om børnene i miss Cornfields klasse på Øster Skole. Da miss Cornfields bror dukker op på skolen, begynder der at ske magiske ting. Han samler på magiske dyr, som kan tale og læse tanker. Han giver dem til børn, som har brug for en særlig ven. Hvis voksne ser på dyrene, ser de kun en tøjbamse.

Det er meget vigtigt, at det kun er børnene i klassen, der kender til dyrene og deres særlige evner. Men hvad sker der mon, hvis nogen uden for klassen opdager de magiske dyr?

I Skolen med magiske dyr 1 møder vi Ida, som skal starte i klassen efter sommerferien. På den første dag bliver hun mobbeoffer for de populære piger. Hun bliver også ven med den stille dreng Benja. Ida og Benja er de første, der får et magisk dyr hver. Pludselig begynder der at lugte rigtig grimt på skolen, og flere og flere af rektorens kålplanter forsvinder. Mystikken breder sig. Måske kan de magiske dyr hjælpe med at opklare mysteriet og fange dem, der gør det?

I Skolen med magiske dyr 2: De mystiske huller kommer Idas veninde fra hendes gamle skole på besøg og skal bo hos Ida. Ida kommer desværre til at afsløre de magiske dyr for sin veninde, men det må man jo ikke. Vil det få konsekvenser for Ida? Måske må hun ikke lov at beholde sit dyr? Der sker også noget mærkeligt ting på skolen om natten. Hver morgen er der gravet nye huller på skolens område. Pedellen er rasende og vil fange den skyldige. Er det mon et af de magiske dyr, der har lavet hullerne?

I Skolen med magiske dyr 3: Buldermørke bliver stort set alle i klassen rigtig misundelige, da Eddie får den kloge flagermus Senia som sit magiske dyr. Men en af pigerne vil slet ikke have et magisk dyr. Er det mon en klog beslutning, og hvorfor vil hun ikke det? På skolen gør man klar til den store læsenat. Det bliver dog ikke kun til sjov og hygge for børnene, for nogle af dem bliver fanget nede i skolens kælder. Det er ikke helt ufarligt. Men måske kan deres magiske dyr hjælpe dem ud igen?

I Skolen med magiske dyr 4: Venner på prøve er der ballade i klassen, for Miss Cornfield fanger Silas i at gøre noget meget dumt. I stedet for at smide ham ud af skolen, får han et magisk dyr – en fræk krokodille med virkelig dårlig ånde. Men får han den som belønning eller straf? Klassen skal på lejrskole, og som alle de andre børn vil Silas gerne have sit dyr med. Men er det en god ide med en krokodille på en lejrskole?

Jeg synes serien er rigtig sjov, spændende og mystisk. Når jeg læser den, ville jeg ønske, at jeg selv kunne få et magisk dyr. En helt speciel ven, som altid forstår mig og hjælper mig.

Der er søde tegninger af dyrene og børnene, og bøgerne er nemme at læse. De er gode både til højtlæsning og til at læse selv. Bøgerne er egnet til både piger og drenge fra 7-12 år.

Margit Auer, Skolen med magiske dyr 1-4, Forlaget Bolden, oktober 2016 og november 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.