// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pernille Garde Abildgaard: Fokus giver frihed
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Selvhjælp

Pernille Garde Abildgaard: Fokus giver frihed

Skrevet af den 27. maj 2018 – 13:58Ingen kommentarer

Jeg betragter mig selv som relativt struktureret og fokuseret i arbejdssituationer, og jeg forestillede mig, at denne bog ville bekræfte mig i dette. Men jeg skulle kun ganske få sider ind i bogen, før jeg kunne genkende alle de forstyrrelser, som også jeg ligger under for, og det skærpede min interesse.

Bogen er en interessant kombination af forskning og teori, en række interviews af danske personligheder, der deler ud af deres erfaring omkring tidsforbrug og -optimering og til sidst nogle metoder, du som læser kan prøve af.

Bogen er nem at hoppe rundt i og fungerer fint, selvom man ikke læser den kronologisk fra ende til anden. Nogle af de interviews, der er i bogen, fangede mig ikke umiddelbart, hvorfor jeg blot gik videre, og andre var så interessante, at jeg måtte læse dem højt for min mand undervejs.

Bogen kommer ikke med endegyldige svar eller ultimative løsninger på, hvordan du bliver mere fokuseret. Mennesker er forskellige og har derfor brug for forskellige metoder til at opnå fokus. Men den giver god inspiration, og det er interessant at læse, hvordan andre har valgt at indrette sig for at opnå mere frihed.

Selvom meget af det er ret banalt (eksempelvis skriv en to do liste, planlæg, hold pauser, sørg for at møder har en agenda, sæt dig nogle mål), så er det tydeligt, at de fleste af os godt kan bruge lidt inspiration til eller påmindelse om, hvad vi kan gøre, for at blive mere fokuserede.

Bogen vil måske skabe yderligere “u-fokus” for nogle, da rådene peger i øst og vest. Men ideen må netop være at lade sig inspirere. Plukke netop dét, der kan hjælpe dig. Jeg tager især to ting med mig fra bogen. Det ene er, at jeg skal lave det vigtigste om morgenen/formiddagen. Det der tager 30 minutter om morgenen, tager måske 2 timer om eftermiddagen, fordi din hjerne bliver mindre effektiv som dagen går. Det nævnes i flere interviews. Det andet er, at jeg vil lave et cirkeldiagram over mit døgn. Hvor meget tid bruger jeg på hhv. arbejde, transport, motion, min familie og mig selv. En stærk, visuel reminder om, hvilket liv jeg lever versus det liv jeg rent faktisk gerne vil leve.

Alt i alt en anbefalelsesværdig og lettilgængelig bog for dig, der søger inspiration til at skabe fokus og navigere hensigtsmæssigt i alle de forstyrrelser, der er hele tiden. Den kunne godt have brugt en ekstra omgang korrektur, der er en del tastefejl her og der, hvilket er ærgerligt, men leveringen af budskabet er ganske klart.

Pernille Garde Abildgaard, Fokus giver frihed, Frydenlund, marts 2018, 206 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.