// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kirsten Jacobsen: Husk altid ledestjernen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erhvervsliv

Kirsten Jacobsen: Husk altid ledestjernen

Skrevet af den 1. juni 2018 – 07:00Ingen kommentarer

Kvalmen kommer efter kun ganske få sider. Kvalmen over endnu en hyldestbog til den nu afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, hvor han hele vejen igennem konsekvent omtales som “Hr. Møller”. Men jeg er selv ude om det.

For “Husk altid ledestjernen” udgiver sig ikke for at være en kritisk biografi. Det er en bog, hvor folk fra hans inderkreds deler anekdoter og oplevelser fra deres omgang med “Hr. Møller” gennem årene.

Bevares. Der er få torne i blandt, men hovedsageligt er der tale om rosende ord om skibsrederen. Men så længe man kan leve med det, så er det faktisk ganske interessant læsning. Ikke videre dybt eller afslørende. Bare interessant at høre om en af Danmarks mest kendte erhvervsmænd gennem tiderne og høre hidtil ukendte historier fra dem, som var helt tæt på. Og uden at afsløre for meget, så kan jeg godt løfte sløret for, at der faktisk også bliver sagt knap så pæne ting om Hr. Møller. I en grad, der ikke er set i de mange hyldest-biografier, som blev skrevet da Hr. Møller var i live.

Bogen er officielt på mere end 280 sider. Men mange flotte billeder, blanke sider mellem kapitlerne og hele sider kun med citater fra de andre sider samt et langt appendix reducerer det reelle antal sider betragteligt. Desuden er der en del tomgang og ligegyldigheder om de medvirkendes kaffemaskiner m.m. Så læs den hvis du lige har et par timer til overs.

Kirsten Jacobsen: Husk altid ledestjernen – Arven efter Hr. Møller. Politikens Forlag, 2018. 288 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.