// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Hove: Tre flyvere
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi

Peter Hove: Tre flyvere

Skrevet af den 25. april 2018 – 06:27Ingen kommentarer

”Tre flyvere” er en fin lille biografi om tre danske piloters bedrifter under Anden Verdenskrig. Kaj Birksted, Peter Andrew Kleboe og Kaj Evald Simonsen gjorde sig hver især bemærket på sin måde i krigsårene og årene derefter. Både herhjemme og i udlandet.

Peter Hove giver os spændende fortællinger. Blandt andet om hvordan Kaj Birksted deserterer til Norge, da Danmark bliver besat 9. april 1940. Her er han med til at opbygge en norsk jagerflyeskadrille i England og stryger til tops i Royal Air Force-systemet. Herhjemme er han dog i ”bad standing” og hans hjemkomst efter krigen ignoreres mere eller mindre. Fascinerende historie om en af de allerstørste danske flyvere. Og en af de mest ukendte.

Hove har valgt tre vidt forskellige personer og deres historier ud. Men den røde tråd gennem fortællingerne er viljen til at tjene og udvise heltemod.

”Tre flyvere” er en fængende lille fortælling fra flyvningens ungdom og fra den krig, som mange af os glemmer. Om de helte, som kæmpede for friheden. Og de helte, som bagefter fløj flygtninge hjem til Danmark igen.

Peter Hove: Tre flyvere. Poul Kristensens Forlag, 2000. 98 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.