// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Johan Lyngholm-Bjerge: Nu handler det om FCK
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sport

Johan Lyngholm-Bjerge: Nu handler det om FCK

Skrevet af den 20. januar 2018 – 07:02Ingen kommentarer

FC København er uden sammenligning Danmarks største fodboldklub. Det er 25 år siden, at klubben blev stiftet som en overbygning af eliteholdene fra B1903 og KB. Og nu kan du læse hele klubbens historie i ”Nu handler det om FCK”.

Udover at der er mange, der har glemt, at det den sommer i 1992 handlede om andet end den overraskende danske EM-titel i Sverige, så er jeg sikker på, at heller ikke mange kan huske styrkeforholdet mellem de to klubber dengang. B1903 havde som det seneste store resultat slået selveste Bayern München med 6-2 på Gentofte Stadion i EUFA Cup’en, og faktisk var det stort set hele B1903’s 1. hold, der udgjorde startopstillingen, da løverne fra FC København spillede deres første kamp mod BK frem.

Siden er der sket rigtig meget i dansk fodbold, men med 12 danske mesterskaber og otte pokaltitler, så kan jeg – selv som tilhænger af et andet hold end FCK – gentage med sikkerhed: FC København er uden sammenligning Danmarks største fodboldklub.

I ”Nu handler det om FCK”, som i øvrigt er en linje fra klubbens sang skrevet af entertaineren Michael Carøe, får du alt det, du som fan har brug for. Minder, fotos, opremsning af hold samt historien – på godt og ondt. For rejsen har dæleme ikke blot været en dans på roser. Efter det imponerende mesterskab i klubbens første sæson, måtte de igennem fem hårde år, før de atter var på toppen af dansk fodbold. Og kun afbrudt af nogle bistik hist og her har de været der lige siden.

Jeg synes ikke, denne bog er for den almindelige fodboldtilhænger. Der er nemlig ingen tvivl om, at den appellerer langt mere til dig, hvis du er fan af FCK. Er du mere neutral, kan du læse den og genkalde dig mange billeder på din indre fodboldfilm. Men er du fan af andre hold, er der risiko for, at den kan irritere dig lidt. Den er ellers skrevet ganske neutralt, men den er lidt personnørdet og resultatfikseret.

En fin og hyggelig fodboldoplevelse, der i hvert fald giver mig et herligt og fuldt dækkende overblik over den største fodboldklub i Skandinavien gennem de sidste 25 år.

Nu handler det om FCK, Johan Lyngholm-Bjerge, BT og People’s Press, 240 sider, November 2017.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.