// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Betsan Corkhill: Hækling og mindfulness
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Betsan Corkhill: Hækling og mindfulness

Skrevet af den 17. januar 2018 – 16:12Ingen kommentarer

Flere og flere mennesker får stress. Der bliver forsket meget i hvorfor. Medicin kan hjælpe nogle, men man har i de seneste år også accepteret at der kan være andre midler, der kan hjælpe. Minfulnessøvelser og yoga er noget af det, der kan hjælpe. Men man har også fundet ud af, at det at strikke og hækle kan hjælpe, da man sidder stille med noget i hænderne og hjernen skal koncentrere sig om at lave bestemte øvelser.

Betsan Corkhill har skrevet bogen Hækling og mindfulness med øvelser og projekter. Projekterne er alt fra mandalaer, puder, tæpper og pynt til hjemmet. Betsan Corkhill, der er uddannet klinisk velvære-coach, har kombineret sin uddannelse med håndarbejdet og derigennem kunnet lave nogle øvelser, der kan hjælpe til at være i nuet og få ro til at sidde lige så stille og lave næsten ingenting, noget som vi tit glemmer i en travl hverdag. Hun har lavet bogen således, at man kan finde lige den øvelse, der taler til en. Et håndarbejdsprojekt kan man jo også altid tage med sig, så når man har brug for det kan man tage sit projekt frem og lige give sig selv lidt ro.

Bogen består af ti velvære-øvelser fulgt at to hækleprojekter. For eksempel er der et afsnit med afslapning. Først er der en visualiseringsøvelse, hvor man skal forestille sig, at man er på en strand og mærker sandet og havbrisen. Når man har lavet denne visualiseringsøvelse kan man gå i gang med projekterne, som er knyttet til denne øvelse et sjal, der hedder Bølgeslag eller en meditationspude.

Bogen kan bruges af alle fra nybegynder til øvede. Betsan Corkhill siger selv, at hun ikke er så god til at hækle, men at det ikke gør noget, for bare det at hjerne og begge hænder er i gang er godt for sindet.

Jeg synes det er så godt at Betsan Corkhill har fået knyttet hækling og mindfulness sammen, da jeg selv mærker effekten af at sætte mig ned om aftenen med et stykke håndarbejde og få dagens turbo slået fra. En lidt anderledes bog end de sædvanlige håndarbejdsbøger, men det gør absolut ikke noget.

Jeg vil varmt anbefale denne bog både for øvelserne, men også for de fine projekter i denne bog.

Betsan Corkhill, Hækling og mindfulness, Betsan Corkhill, Turbine 2017, 144 sider.