// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bettina Aller: Jorden rundt med hele familien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Rejsebog

Bettina Aller: Jorden rundt med hele familien

Skrevet af den 7. januar 2018 – 07:19Ingen kommentarer

Rejselyst, udlængsel, eventyr, vintermørke… der kan være mange grunde til, at man engang i mellem længes væk til varmere himmelstrøg og rejselysten forstærkes, når man hører om familier, der rykker et år ud af kalenderen og rejser langt væk.

I Jorden rundt med hele familien fortæller Bettina Aller om en jordomsejling med hele familien.

Planen var at komme afsted, inden deres tvillinger skulle starte i skole og så det også passede med at hendes store børn, kunne komme med. Fortællingen starter med planlægning af turen og indkøb af båd og så kommer vi ellers med tværs over havet. Under vejs støder venner og familie til turen og sammen får de mange skønne oplevelser.

Billederne i bogen bærer præg af at det er feriefotos og det har sin charme, jeg savner dog lidt flere professionelle billeder af naturen, bådens indretning og så videre og det havde været oplagt, når nu Bettina Allers mand er fotograf.

Jeg er heller ikke imponeret af sproget i bogen. Den er skrevet meget i talesprog, med udbrud og udtryk, som om man “snakker” med sin dagbog. Det ville have været fint, hvis det havde været lidt skarpere og mere flydende.

Bogen er bedst, når den handler om deres oplevelser og selve turen og lidt mere ligegyldig, når den handler om brok over veninder eller om hvor hårdt det er at være på tur, med en kok, kaptajn, barnepige og andre ansatte.

Point for at kaste sig ud i det, tage tiden til det og for rejsebeskrivelserne. Så kan man ikke andet end være vildt misundelig på den fantastiske rejse.

Bettina Aller, Jorden rundt med hele familien, Gyldendal, 328 sider, 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.