// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Isabelle Kessedjian: Min hæklede dukke
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Isabelle Kessedjian: Min hæklede dukke

Skrevet af den 1. oktober 2017 – 06:42Ingen kommentarer

Jeg går varmt ind for at give hjemmelavede gaver. Jeg elsker fornemmelsen af at holde noget hemmeligt, mens jeg producerer det. Jeg elsker forventningens glæde, når jeg ser modtageren pakke gaven op. Min hæklede dukke har netop givet mig den mulighed at kunne lave en gave til en lille pige, som snart vil modtage en lille dukke med tilbehør. Bogen er så fin med flotte billeder af alt det tilbehør, som man kan lave til dukken – og selvfølgelig med dukken.

Bogen er bygget lidt anderledes op end de normale hobbybøger. Her bliver billederne af dukke med tøj og tilbehør vist først, men det gør ikke noget, tværtimod får man lyst til at gå i gang med at lave det hele med det samme. Bag i bogen kommer opskrifterne og teknikkerne.

Opskrifterne er ikke svære at gå til, man skal bare have styr på at tælle sine masker, og kunne hækle de mest almindelige hækleteknikker.
Jeg har flittigt brugt en maskemarkør til at holde styr på mine omgange, når jeg hæklede rundt. Jeg har også haft stor glæde af en blyant, til at holde styr på, hvor jeg var kommet til i opskriften, dette var dog mest i opskriften til dukken, da der hurtigt skal tages ud eller ind. Dette kan selvfølgelig også skyldes normal glemsomhed. Jeg bruger ofte blyant og papir, når jeg hækler, det gør at jeg kan ikke skal gå at huske på hvor i opskriften, jeg er kommet til. Især når det er projekter som denne dukke, hvor der ofte sker noget nyt med f. eks indtagning eller udtagning, så kan det være en fordel at have markeret, hvor man er kommet til.

Til noget af tilbehøret skal der bruges lidt stof og pap (bl.a. til at afstive dukkens fine kuffert). Garnet, der er brugt til dukken i bogen er fra Bergére de France, men jeg har brugt 8/4 bomuld, og det kan sagtens bruges.

Jeg vil varmt anbefale Min hæklede dukke. Den er så fin lavet, og glæden ved at give noget man selv har produceret er helt fantastisk.

Isabelle Kessedjian, Min hæklede dukke, Turbine, 2017.