// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elizabeth Lovick: Smukke Sjaler i shetlandsk kniplingsstrik
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Elizabeth Lovick: Smukke Sjaler i shetlandsk kniplingsstrik

Skrevet af den 26. november 2016 – 06:39Ingen kommentarer

Nord for Skotland finder man Shetlandsøerne. Øerne består af flere små og store øer. Det er ikke så nemt at komme til Shetlandsøerne, og sådan har det altid været. Vejret har stor betydning for om der kommer forsyninger frem, dette har gjort at beboerne på øerne har været nødt til at være selvforsynende.

Øernes barske natur gør, at får har det godt der, og af får kan man få uld, af uld kan man lave garn, af garn kan man strikke sjaler – og det er hvad kvinderne på Shetlandsøerne har gjort i generationer. Deres fine kniplingssjaler blev strikket af fine tråde uld, hvilket de fine damer på fastlandet fik øjnene op for, og så startede strikkeindustrien på Shetlandsøerne.

Opskrifterne i denne bog er ikke svære, man skal kunne strikke ret og vrang, hvis man vil lave sig et sjal fra denne bog. Der er gode diagrammer og billeder, som understøtter opskrifterne.

I begyndelsen af bogen får man nogle opskrifter på nybegynder-sjaler (koncentrationsniveau 1), herefter kommer kapitel 2, som indeholder opskrifter på 15 sjaler (fra koncentrationsniveau 1 til 3, som er det mest indviklede niveau).

Kapitel 3 handler om grundteknikkerne, hvor man herunder kan læse om hvilke redskaber og udstyr, som er godt at have, når man skal strikke et sjal. I kapitlet er der også et afsnit, som jeg personligt godt kan lide, nemlig afsnittet om Håndtering af fejl – det er et meget lærerigt afsnit.

Når man så har strikket sit sjal, så skal man have plads, for sjalet skal udspændes, dressing. Her giver bogen også flere forslag til hvordan man kan udspænde sit sjal. Bogen slutter af med forslag til hvordan man kan bære sit sjal.

Smukke Sjaler i shetlandsk kniplingsstrik er en bog med masser af opskrifter på fine sjaler, som kan bruges både til hverdag og til fest. Det er en fin bog for strikkeren, som gerne vil udfordre sig selv lidt ved at prøve kniplingsstrik.

Elizabeth Lovick, Smukke Sjaler i shetlandsk kniplingsstrik, Turbine, 2016, 144 sider.