// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Puk Damsgård Andersen: De renes land
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Puk Damsgård Andersen: De renes land

Skrevet af den 7. oktober 2009 – 08:21Ingen kommentarer

Oversat til dansk betyder Pakistan de “De renes land”. Her bor Puk Damsgård Andersen og det er her hvor bogen “De renes land”, om tre pakistanske kvinders liv og kærlighed, udspiller sig.

Puk Damsgård Andersen har haft mulighed for at følge de tre kvinder over en længere periode. Og som læser får man et indtryk af, at det er lykkedes hende ganske godt få knyttet bånd til de tre kvinder. Et bånd der gør, at kvinderne fortæller ærligt og åbent, og det er det, der gør bogen så interessant og vedkommede.

Bogen er skrevet usminket og ærligt, og med en stor respekt for kvinderne. En respekt for at de tænker, lever og handler anderledes end vestlige kvinder. Det er en interessant bog, som giver os læsere mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af kvinder, der lever så langt fra vores hverdag, og som vi kun får et glimt af på tv-skærmen. Bogen giver mulighed for bedre at forstå kvindernes liv og hverdag. Og det handler ikke kun om Islam eller fundamentalisme.

Vi møder Nadia, som er kristen, mor til en lille datter og enke efter at hendes mand blev sprunget i luften ved Den danske ambassade, mens han var på arbejde som rengørinsassistent. Vi møder Aliya, som har studeret i Australien, haft en surferkæreste der, er kreativ, har et arbejde og som smugler sin nu pakistanske kæreste med op på sit værelse. Og vi møder Binte Masood, som er muslimsk koranskolelærer, et erhverv hun har valgt af egen fri vilje, og hvis kærlighed tilhører Profeten.

Puk Damsgård Andersen (1978) er uddannet journalist og bor i Islamabad og arbejder som freelancejournalist for DR, Morgenavisen Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad. Hun har tidligere fået udgivet bogen “Mellem Taleban og fremtiden” om de unge i Kabul. Og lur mig om der ikke kommer flere bøger fra hendes rejse i verdens brændpunkter.

Puk Damsgård Andersen, De renes land, Jyllands-Postens Forlag, 234 Sider, August 2009.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.