// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Åsa Larsson & Ingela Korsell: Pax Nidstangen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Fantasy

Åsa Larsson & Ingela Korsell: Pax Nidstangen

Skrevet af den 18. oktober 2015 – 07:02Ingen kommentarer

“Viggo og Alrik ser sig omkring, taber underkæden af forbavselse. Det rum, de står i, er ret stort. Loftet er ikke lige, men hvælvet, med malerier og bogstaver, der løber på kryds og tværs. Malerierne forestiller en masse underlige ting. Nøgne kvinder med slanger viklet om armene. Mennesker, der brænder både mennesker og bøger på et bål.”

Viggo og Alrik er brødre og ny i den lille by Mariefred. Trods navnet er der ikke meget fred i byen, i hvert fald ikke omkring drengene. I skolen står den på mobning og i fritiden sker der sære ting. Men drengene er seje og tør mere end de selv tror.

Bogen starter lidt mystisk, men hæng på selvom du måske ikke helt fatter, hvad der sker. Det gjorde jeg heller ikke, men du skal nok blive klogere i takt med, at det bliver både spændende og uhyggeligt på den gode måde. Du møder overnaturlige væsner, ravne, magi, et gammelt sært bibliotek og meget andet godt fra fantasygenren.

Selvom Pax Nidstangen er en bog, har der sneget sig sort/hvide tegneserieillustrationer med om bord og det understreger dysterheden og uhyggen på den fede måde.

Bogen er lige så sej som forsidebilledet! Så hvis du kan lide hvad du ser, vil du nok også kunne lide, hvad du kommer til at læse. Skal jeg fortælle dig en hemmelighed? Bogen er en del af en serie, hvor der er planlagt at skulle udkomme intet mindre end 10 bøger i alt! Og hvis der ikke sker noget slemt med Alrik og Viggo i den nærmeste fremtid udkommer bog to allerede til november. Hold øje med dit bibliotek!

Åsa Larsson & Ingela Korsell, Pax Nidstangen, Illustreret af Henrik Jonsson, På dansk ved Lilian Kingo, Forlaget Alvilda, 162 sider, 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.