// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Allan FOLSOM:The Machiavelli Covenant
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Amerikansk, Konspirationer, Spænding

Allan FOLSOM:The Machiavelli Covenant

Skrevet af den 25. maj 2008 – 22:22Ingen kommentarer

De som kunne have interesse for at læse denne lille anmeldelse bør vide, at jeg nemt begejstres for konspirationsteorier. Det er lidt svært at beskrive præcist hvorfor, men der er ingen tvivl om, at jeg meget gerne surfer rundt i timevis for at høre lidt mere om Bilderberg, Dobbeltmordet på Peter Bangsvej, (den såkaldte) Månelanding osv osv.

Derfor var min glæde også stor, da jeg på ryggen til bogen her kunne læse, hvordan hovedpersonen havde til opgave at afdække et af de mest hemmelige, brutale og magtfulde netværk, Verden nogensinde har set. Hep, der er jeg solgt.
Og over de næsten 700 sider, skal jeg også love for, at konspirationerne udspiller sig.

Faktisk er der ikke blot tale om et globalt magthungrende netværk – men hele to der på ganske snedig vis bliver viklet ind i hinanden.

”The Exile” var titlen på Folsoms bog før Machiavelli og herfra fortsætter hovedpersonen Nicholas Marten. Der er et par enkelte reference til den forrige bog, men ikke noget der gør, at man bliver irriteret. Jeg havde ikke læst ”The Exile” inden – hvilket ikke var noget problem.

Nå, bogen starter ud med, at Marten sidder ved dødslejet hos hans gamle veninde (og kæreste). Det i sig selv er selvsagt tragisk, men værre bliver det ved, at hun får fremstammet, at hendes død skyldes, at hun er blevet forgiftet. Derudover er Caroline (som veninden hedder)s mand og deres barn ligeledes blevet dræbt under mystiske omstændigheder.

Det (relativt) lille mysterium sætter den tidligere LAPD Marten sig for at løse – men lynhurtigt rives han ind i storpolitik af ufattelige dimensioner. Hurtigt rejser han igennem store dele af det europæiske kontinent med en meget usædvanlig rejsepartner – og stille og roligt (i et opskruet tempo) afsløres en ganske grum plan.

Den kan ikke helt holde til de mange sider, men historien er ganske fængende– og Folsom skriver tilpas godt til, at man hele vejen igennem føler sig fint underholdt. Det er dog forudsat, at man har bare en lille smule interesse for konspirationer af den helt store slags.

Den var dog klart de omkring 50,- DKK værd, den kostede i en eller anden lufthavnsbiks

.Allan FOLSOM: The Machiavelli Covenant, 2004, 690 side

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.