// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marcus Knuth: Soldat og diplomat
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krige, Samfund

Marcus Knuth: Soldat og diplomat

Skrevet af den 6. august 2015 – 07:15Ingen kommentarer

Blandt de nyvalgte ved folketingsvalget i juni var venstremanden Marcus Knuth. Her er dog ikke tale om en tidligere statskundskabsstuderende med en ungdomspolitisk fortid og så godt som ingen erhvervserfaring. I stedet er Knuth tidligere soldat og diplomat med Afghanistan som arbejdsplads i gennem tre år. Det skrev han sidste år en ganske glimrende bog om.

Knuth forlod i 2008 et job i investeringsbanken Lehmann Brothers for at blive dansk soldat i Afghanistan. Undervejs i bogen reflekterer han flere gange over den store forskel på bankverdenen i New York og livet i Sandford-lejren i det barske og krigshærgede Afghanistan. Ikke mindst da Lehmann Brothers krakker i starten af finanskrisen.

Efter seks måneder som soldat vender Knuth i februar 2009 hjem til Danmark. Dog kun for en kort periode. I sommeren 2009 vender han tilbage til Afghanistan. Nu i civil som ansat i Udenrigsministeriet som rådgiver og senere som leder af koordineringen af EU’s politiindsats i Afghanistan. Arbejdet som soldat er ikke overraskende noget mere interessant at læse om end livet som bureaukrat. Knuth går da også mere i detaljer med soldaterlivet end med livet som EU-embedsmand.

“Soldat og diplomat” er en meget ærlig fortælling, hvor Knuth ikke skjuler sine følelser af frygt og fortvivlelse og heller ikke skåner os for detaljerne om hvordan hans privatliv lider under udsendelsen til Afghanistan. Noget der er med til at gøre bogen vedkommende og fængende. Ingen glansbilleder. Bare ærlig snak.

Marcus Knuth: Soldat og diplomat. Gyldendal, 2014. 251 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.