// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hanne Birgitte og Anders Grøndahl: Det søde Italien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Hanne Birgitte og Anders Grøndahl: Det søde Italien

Skrevet af den 9. maj 2015 – 07:56Ingen kommentarer

det søde italienLa dolce vita.

Søde syndige Italien er kendt for sin skønne madkultur og ikke mindst de italienske desserter er blandt mine favoritter. I Hanne Birgitte og Anders Grøndahls nyeste bog Det søde Italien er der opskrifter på desserter, kager og kaffe. Glem alt om kedelige kalorier og prøv de smukke klassikere med et tvist, tiramisu eller italiensk is.

Mange af opskrifterne er meget lette at gå til og en klar favorit er en portion lækker vaniljeis overhældt med stærk espressokaffe. Uhm… den perfekte afslutning på en italiensk middag.

En af de bedste italienske desserter er Tiramisu. Der er et helt afsnit om denne skønne dessert og flere spændende varianter fx en version med jordbær, eller hvad med Kahlua, creme og kakao.

Bogen er fyldt med smukke fotos og man får lyst til at prøve alle opskrifterne af – så det er bare med at invitere nogle gæster i løbet af foråret og sommeren.

Opskrifterne er overskuelige og nemme at gå til. Ingredienserne er listet op og fremgangsmåden er fint beskrevet.

Jeg savner lidt de gode historier som Grøndahl plejer at have med i sine bøger, – hvor er desserterne fra, hvilken dessert laver de hvornår, hvilken restaurant har lavet den bedste dessert de har smagt osv. Det trækker på ingen måder ned – men når man kender til Grøndahls tidligere bøger, så savner jeg det lidt.

Heldigvis får jeg lidt af historien, fortællingen og som læser tages man med på en italiensk café og kan næsten dufte den nymalede kaffe og tryksværten fra aviserne. Stemningen er ægte italiensk. Jeg elsker billederne fra caféer og restauranter der findes på bogens inderside af omslaget – dér får jeg mine små historier og giver mig øjeblikkelig rejselyst.

God fornøjelse med bogen – den er et must for livsnydere med hang til Italien.

Hanne Birgitte og Anders Grøndahl, Det søde Italien, Nyt Nordisk Forlag, 2015, 121 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.