// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Agner Pedersen (red): Glimt af Amerika
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historie, Rejsebog

Anders Agner Pedersen (red): Glimt af Amerika

Skrevet af den 7. april 2015 – 07:38Ingen kommentarer

Ambitionen med ”Glimt af Amerika” er at give et indblik i en række dele af Amerika, ”der måske ikke er de mest gængse turistattraktioner, men som i lige så høj grad er en del af Amerika, som de traditionelle feriemål som New York, Californien og Florida er det”, skriver bogens redaktør Anders Agner Pedersen i forordet. Og det lykkes ganske godt.

Vi kommer med vidt og bredt i dette kontrasternes land, og det er en række USA-fascinerede skribenter, der er læsernes guide. Deres forudsætninger er forskellige, men alle har de levet i, besøgt eller/og studeret USA.

Deres fascination og brændende interesse skinner igennem mange af bogens fortællinger, uanset om vi er med på sidelinjen til en fodboldkamp, lever sammen med hjemløse eller kæmper for at gennemføre maratonløb i New York. På en og samme tid bliver denne fascination og begejstring bogens styrke og svaghed. Styrke, fordi man kan genkende glæden over de mange muligheder og oplevelser kontinentet rummer. Svaghed, fordi der er for meget mig, mig, mig i bogen.

For mange af artiklerne fremstår, som var de klippet ud af begejstrede USA-rejsendes dagbøger. ”Er det ikke bare fantastisk og for vildt, at jeg er her? At jeg er en del af det her?” Den rulletekst ligger hen over flere af artiklerne, og i længden bliver det desværre lidt trættende.

På trods af denne svaghed er bogen fuld af mange dejlige øjebliksbilleder fra det land, der gennem århundreder har tiltrukket drømmere, fantaster, lykkeriddere, iværksættere og fostret fantastiske skæbner og historier. Så hop ombord, pluk i fortællingerne og find inspiration til din egen rejse eller til emner, som andre bøger behandler mere detaljeret.

Glimt af Amerika, Anders Agner Pedersen (red), Forlaget Rosenkilde, 518 sider, Marts 2015.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.